Samsung Galaxy Watch5
Smartwatches

Samsung Galaxy Watch5

05-09-2022 14:12 Laatste update: 01-12-2022 15:37

De slimme horloges van Samsung zijn al jaren de beste keuze voor Android-gebruikers die een slim horloge zoeken. Deze Watch5 is de beste tot nu toe: snel, gepolijst en aantrekkelijk.

Kijk bij Apple Watch, zowel in aantallen als in functionaliteit. Maar Samsung loopt op Apple in, en laat de meeste Android-concurrenten ver achter zich. De nieuwste Galaxy Watch5 draait op Wear OS, het inmiddels gezamenlijke systeem van Google en Samsung.

Dit horloge werkt daarom samen met alle Android-toestellen, maar nog altijd het beste met die van Samsung zelf. Heb je een toestel van een ander merk, moet je meerdere Samsung-apps installeren om volledig gebruik te maken te maken van je horloge.

Dat horloge biedt wel veel, zoals een heel fraai rond scherm. Amoled, dus kleurrijk, scherp en fel genoeg voor in het buitenlicht. Het horloge draait op Samsungs eigen Exynos W920-chip, en dat is te merken. Waar de meeste Android-smartwatches traag zijn, vloeit de Galaxy Watch5 door apps heen.

Net als voorgaande Galaxy Watches heeft ook dit model een draai-bediening rond het scherm, maar de fysieke ring is achterwege. De draai-besturing is nu touch, en door WearOS 3 eigenlijk grotendeels overbodig. Je kan de rand gebruiken om te navigeren, maar het vaak net zo makkelijk door over het scherm te vegen.

Als doorgeefluik van notificaties is de Galaxy Watch5 prima geschikt, zeker voor mensen met een Samsung-telefoon. Maar als sporthorloge mag 'ie er ook wezen: tot 50 meter IP68-waterdicht, hartslagmeter, ECG-scanner en bloeddrukmeter Heb je een Android-telefoon en denk je aan een smartwatch? Overweeg dan de Galaxy Watch5.

De Samsung Galaxy Watch 5 is er in reguliere aluminium uitvoering en als iets forsere 45mm Pro-variant. De Galaxy Watch 5 is er in de maten 40 en 44 millimeter. Het horloge is er vanaf 269 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
  • Fraai scherm
  • Snelle prestaties
  • Prettige bediening
  • Prima app-aanbod
  • Met Wear OS toekomstbestendig
  • Scherpe prijs
  • Vooral fijn voor Samsung-gebruikers
  • Spraakassistent Bixby is niet goed