© Activision Blizzard

Sony verwacht Activision-games voor PlayStation na overname door Microsoft

Call of Duty, één van de populairste titels van Activision.

'Contractuele afspraken'

Sony verwacht Activision-games voor PlayStation na overname door Microsoft

20-01-2022 11:28 Laatste update: 11:30

PlayStation-maker Sony verwacht dat game-uitgever Activision Blizzard ondanks de overname door Microsoft toch games voor de PlayStation zal blijven uitgeven.

"We verwachten dat Microsoft zich zal houden aan contractuele afspraken en ervoor zal blijven zorgen dat Activision-games multiplatform zijn", zei een Sony-woordvoerder donderdag tegen The Wall Street Journal. Het is niet precies duidelijk op welke contractuele afspraken Sony wijst.

In het verleden hadden zowel Sony als Microsoft speciale afspraken met Activision Blizzard, waardoor bepaalde onderdelen van games als Destiny en Call of Duty tijdelijk alleen voor de PlayStation of Xbox beschikbaar waren.

Microsoft houdt deur op een kiertje

Microsoft kondigde dinsdag aan dat het Activision Blizzard wil overnemen voor zo'n 60 miljard dollar, met afstand de grootste overname ooit in de game-industrie.

Xbox-topman Phil Spencer zei toen: "Activision Blizzard-games worden gespeeld op verschillende platforms en we zijn van plan die in de toekomst te blijven ondersteunen." Ook daar ontbreken over welke games voor hoe lang buiten het ecosysteem van Microsoft beschikbaar zullen blijven.

Bij vorige overname liep het ook af

Vorig jaar rondde Microsoft de overname van game-uitgever Bethesda af, maker van games als DOOM, Wolfenstein en The Elder Scrolls. Bestaande games van Bethesda werden daarna ondergebracht in Game Pass, de abonnementsdienst van Microsoft waarmee spelers voor een vast bedrag per maand toegang hebben tot ruim honderd games.

Reeds aangekondigde PlayStation-games van Bethesda, Deathloop en Ghostwire Tokyo, komen nog wel naar de PlayStation. Daarna is het hoogstwaarschijnlijk gedaan: de nieuwe game van de makers van Skyrim, Starfield, komt alleen naar Windows en Xbox.

Luister ook onze podcast:

Games niet meer kopen maar streamen: