Weer seriepersonage met hartproblemen op Peloton-hometrainer
High-tech hometrainers

Weer seriepersonage met hartproblemen op Peloton-hometrainer

24-01-2022 01:43 Laatste update: 07:31

Het bedrijf Peloton, dat hometrainers met videobegeleiding op de markt brengt, komt opnieuw niet al te goed uit een televisieserie. In de eerste aflevering van het zesde seizoen van serie Billions krijgt iemand een hartaanval tijdens een workout op zo'n fiets.

Dat gebeurde ook al met Big, een personage uit Sex and the City-reboot And Just Like That... Peloton reageerde daar in eerste instantie verbolgen op, maar haakte daarna op de scène in met een promospotje waarin Big-vertolker Chris Noth juist een gezellig onderonsje had met een van de Peloton-instructrices. Niet veel later kwamen echter verhalen door wangedrag door Noth naar buiten en werd het spotje snel verwijderd van alle socialemediakanalen van Peloton.

Het bedrijf reageerde zondag op de passage in Billions waarin personage Mike 'Wags' Wagner (David Costabile) onwel wordt tijdens een workoutsessie. "We begrijpen dat televisieshows Peloton gebruiken maar voor alle duidelijkheid: we hebben geen toestemming gegeven voor het gebruik van ons merk in Billions, of daar apparatuur voor aangeleverd. Zoals de show zelf ook aangeeft, leidt cardiotraining tot een lang en gelukkig leven."

Thuis sporten: met deze gadgets blijf je fit