Smartphones 750-1000 euro

Samsung Galaxy Z Flip 3

Samsung Galaxy Z Flip 3 beste Smartphones 750-1000 euro bright stuff koopgids
11 januari 2022 om 16:51
Laatste update: 3 maart 2022 om 11:40

De Samsung Galaxy Z Flip 3 is de eerste vouwtelefoon die we aan iedereen durven aan te raden. Het blijft pionieren, maar de grote nadelen zijn inmiddels verleden tijd.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Opvouwbare telefoons zijn in een aantal jaar gegroeid van opvallende kunstjes op tech-beurzen naar telefoons die je daadwerkelijk zou willen kopen. Die ontwikkeling is vooral aan Samsung te danken: het Zuid-Koreaanse merk gelooft heilig in de aantrekkingskracht van een telefoon met vouwbaar scherm, en heeft in een aantal slagen de grootste nadelen weggenomen.

Deze Galaxy Z Flip 3 is een vouwtelefoon met praktisch nut. Uitgeklapt is het een vrij normale smartphone met een rechtopstaand 6,7-inch amoled-scherm: 120Hz, HDR10+, piekhelderheid van 1200 nits, dunne randen: helemaal in orde. Maar dan komt de truc: vouw hem dubbel als een ouderwetse klaptelefoon, en je hebt een pakketje van zo'n 8,5 bij 7 centimeter – stukken handzamer dan de gemiddelde smartphone. De dikte is gevouwen een dikke 1,5 centimeter en dat is goed te doen.

De zwakke plek van een vouwtelefoon als deze is het scharnier: wat beweegt, verslijt. Toch heeft Samsung dat scharnier inmiddels stevig doorontwikkeld: het bedrijf garandeert zeker 200.000 keer in- en uitklappen zonder problemen. En het scharnier is van alle kanten beschermd tegen stof en kruimels. Dat scharnier is dus geen groot bezwaar meer.

Het scherm is wel een aandachtspunt: dat is wat krasgevoeliger dan een rigide telefoonscherm. En het voelt in het begin wat anders, omdat het vouwbaar is. De naad halverwege het scherm blijft je voelen. Verder kan de Flip 3 zich prima meten met andere telefoons in zijn prijsklasse. Snapdragon 888-chip, 8GB werkgeheugen, 3300 mAh-batterij. Achterop zit een duo-camera met twee 12-megapixelsensors: groothoek en ultragroothoek.

De Galaxy Z Flip 3 is ook nog eens IPX8-waterdicht: tot 1,5 meter voor 30 minuten. Daarmee is het echt een 'gewone' smartphone te noemen, met het vouwen als leuke bijkomstigheid. Bovendien ligt de prijs inmiddels alweer ruim onder de 1000 euro, waardoor een vouwtelefoon van een futuristisch trucje nu een hele reële optie is geworden.

De Samsung Galaxy Z Flip 3 is er in goudkleurig, groen, lila en zwart. De introductieprijs van de Galaxy Z Flip 3 is 999 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
  • Vouwbaar en compact
  • Fraai scherm
  • Prima prestaties
  • Waterdicht
  • Scharnier blijft zwakke plek
  • Krasgevoeliger scherm

Lees meer over:

Deel via