Elon Musk wil tiener betalen om privévluchten niet meer te volgen
Musk Monitor

Elon Musk wil tiener betalen om privévluchten niet meer te volgen

28-01-2022 12:56 Laatste update: 14:49

Het Twitteracount ElonJet volgt alle vluchten die het privévliegtuig van zakenmagnaat Elon Musk maakt. Musk bood de 19-jarige eigenaar van het account 5000 dollar om daar mee te stoppen, maar de tiener vindt dat bedrag te laag.

De techsite Protocol meldt dat Musk deze week een persoonlijk bericht heeft gestuurd naar de eigenaar van het ElonJet-account, de 19-jarige Jack Sweeney. Daarin vroeg de ondernemer hem om het account te verwijderen, omdat de informatie een risico voor zijn veiligheid zou vormen. Sweeney antwoordde half grappend dat hij het account offline zou halen als Musk hem een Tesla Model 3 cadeau zou doen.

@ElonJet is een van de 15 accounts van Sweeney waarop de privévluchten van bekende zakenmensen zijn te volgen. De accounts tweeten automatisch wanneer een vliegtuig opstijgt en landt. Sweeney volgt onder andere ook Bill Gates en Jeff Bezos, maar het account over Musk is veruit het populairste, met inmiddels ruim 120.000 volgers.

'Ik zal erover nadenken'

Elon Musk vreest dat een van de tienduizenden volgers de informatie kan gebruiken voor kwaadaardige doeleinden. Zo liet hij aan Sweeney weten bang te zijn dat 'gekke mensen' hem kunnen volgen. Musk vroeg aan Sweeney hoeveel hij met de account verdiende, waarop deze antwoordde dat deze hem zo’n 20 dollar per maand oplevert. Musk bood vervolgens 5000 dollar aan om het account te verwijderen.

Sweeney reageerde met een tegenbod van 50.000 dollar. Dat geld zou hem helpen met zijn studie en hij zei een Tesla Model 3 te willen kopen. "Ik zal erover nadenken", reageerde Musk. Intussen lijkt het erop dat Sweeney geghost wordt door de zakenmagnaat. @ElonJet tweet voorlopig vrolijk verder.

Sweeney liet aan Protocol weten dat het onderhouden van de accounts hem al wel wat heeft opgeleverd. Zo heeft hij ervaring opgedaan met programmeren en heeft hij een deeltijdbaan bij UberJets gekregen. De Musk-fanaat heeft bovendien de kans gekregen om met een van zijn idolen te kunnen praten, hoe kort dat ook was. 

Sweeney vroeg Musk ook of hij stage kan lopen bij een van zijn bedrijven, maar de Tesla-ceo heeft daar ook nog niet op gereageerd. De tiener zegt te weten waarom de zakenman hem negeert. "Ik denk dat hij op vakantie is op Hawaï, als je @ElonJet bekijkt."

Tesla Bot: wat is Elon Musk van plan?