© Tesla

Samen zingen in de auto: Tesla lanceert karaoke-microfoon
Karaoke in de auto

Samen zingen in de auto: Tesla lanceert karaoke-microfoon

28-01-2022 16:44 Laatste update: 16:44

Tesla lanceerde vandaag in China een nieuw product voor gebruikers van de ingebouwde karaoke-optie in zijn auto's: een speciale Tesla-microfoon.

De microfoon is sinds vandaag te bestellen op de Chinese website van Tesla. Voor 1199 Chinese yuan, omgerekend zo’n 168 euro, krijgen kopers een set van twee microfoons die aangesloten kunnen worden op hun auto. De microfoon is voorlopig enkel in China verkrijgbaar.

De aankondiging is gekoppeld aan Tesla’s software-update ter gelegenheid van het Chinese Nieuwjaar komende dinsdag. Tesla biedt ook in het Westen grote updates aan om het einde van het jaar te vieren. Meestal horen daar ook een paar entertainmentfuncties bij, zoals toegang tot games en TikTok

De microfoon is ontworpen om te werken met Leishi KTV, een karaokesysteem dat door de update ook beschikbaar zal worden in Chinese Tesla’s. De microfoon bleek zo populair dat de bestelpagina vandaag crashte.

Car-aoke

Tesla lanceerde in 2019 al een karaokefunctie onder de noemer ‘Car-aoke’. De functionaliteit daarvan is echter beperkter dan Leishi KTV. Volgens de automaker zal de TeslaMic automatisch koppelen aan het systeem, waarna er functies zijn te gebruiken die moeten helpen bij de zangprestaties. 

Het is voorlopig nog niet bekend of de TeslaMic ook in het Westen verkrijgbaar zal worden. Die kans bestaat echter wel, aangezien het bedrijf in de VS al haar auteursrechten uitbreidde naar audioproducten. Veel is er nog niet bekend, maar dat kan een teken zijn dat het bedrijf ook in de VS de TeslaMic wil uitbrengen.  

Hoewel de microfoon dus nog niet in Nederland te koop is, kun je ook bij ons wat speelsere Tesla-producten kopen. Tesla-fanaten kunnen momenteel bijvoorbeeld een riemgesp met het Tesla-logo bestellen, een product dat gelanceerd werd als ode aan de nieuwe fabriek in Texas. Ook een Tesla-paraplu, een mok met ‘S3XY’ op (een verwijzing naar de vier automodellen van Tesla), een karaf en miniatuurmodellen van Tesla-wagens. 

Dogecoin

Tesla’-ceo Elon Musk staat immers bekend om zijn gevoel voor humor en ongebruikelijke opmerkingen en ideeën. Zo kondigde Musk in december vorig jaar bijvoorbeeld aan de cryptomunt dogecoin als betaalmiddel te zullen accepteren voor bepaalde Tesla-producten. Ook verkocht Musks tunnelbedrijf The Boring Company in 2018 twintigduizend vlammenwerpers. “Het gerucht dat ik in het geheim een zombie-apocalyps aan het creëren ben om een grotere vraag naar vlammenwerpers te genereren is volledig onwaar,” zei hij destijds.