Metaverse

Meta brengt 3d-avatars naar Instagram, inclusief rolstoel

© Meta

Meta avatars naar Instagram met rolstoel
31 januari 2022 om 20:38
Laatste update: 1 februari 2022 om 05:51

De persoonlijke avatars van Meta zijn straks ook op Instagram te gebruiken. Daarnaast zijn de gezichtsvormen verbeterd en wordt er een rolstoel toegevoegd.

Facebook-moederbedrijf Meta voert een update door voor zijn 3d-avatars. Zo krijgen de poppetjes meer gezichtsvormen en worden ze inclusiever. Meta introduceert hulpmiddelen zoals hoortoestellen en rolstoelen. 

De vernieuwde avatars zijn te gebruiken op Facebook en in Messenger, maar voor het eerst ook op Instagram. Zowel binnen Instagram Verhalen als persoonlijke berichten zijn stickers van je eigen avatar te plakken.

De avatars zijn eerst in de Verenigde Staten, Mexico en Canada te gebruiken. Later rolt de functie uit naar de rest van de wereld. In de toekomst moeten de avatars onderdeel worden van de metaverse, een gedeelde virtuele wereld. 

Metaverse

Volgens Meta-baas Mark Zuckerberg richt het bedrijf zich de komende jaren op het bouwen van de metaverse als een belangrijke digitale ontmoetingsplek, voor communicatie, spelletjes en winkelen. Meta investeert er tientallen miljarden in. Het Facebook-moederbedrijf kreeg in oktober 2021 zijn nieuwe naam, die aangeeft hoe belangrijk de metaverse volgens het concern zal worden. 

Metaverse komt eraan