Ultradun concept

Deze laptop is poortloos en maar 7 mm dik

© Craob

Laptop Poortloos ultradun
2 februari 2022 om 16:07
Laatste update: 2 februari 2022 om 16:07

De poortloze laptop Craob doet de ronde op techsites. De ultradunne laptop is als concept aangekondigd door een nieuw bedrijf.

Laptops zijn door de jaren heen steeds dunner en gestroomlijnder geworden. Het huidige model van de MacBook Air weegt bijvoorbeeld maar 1,29 kilo en is 16 mm dik. Maar de MacBook Air is nog altijd uitgerust met twee USB 4-poorten en een audiojack. Het nieuwe bedrijf Craob wil daar een schepje bovenop doen met een laptop die slechts 862 gram weegt en maar 7 millimeter dik zou zijn.

Craob beweert op zijn website ook dat de laptop volledig poortloos is. In plaats van de ingebouwde poorten moet de laptop Craob X geleverd worden met een zogeheten PortsHub. Dat is een draadloze oplader die magnetisch aan de achterkant van de laptop is te bevestigen. De PortsHub krijgt onder andere USB-C en USB-A-poorten, een koptelefoonjack en een SD-kaartlezer.

Grote beloftes

Ondanks de ultradunne vorm zou de Craob X stevige hardware krijgen. Op de website staat dat de laptop de twaalfde generatie Intel Core I7-1280P processor krijgt. De Craob X zou ook uitgerust worden met Intel Iris Xe graphics. Daar komt nog een 4K UHD+ display van 13,3 inch bij, tot 32GB LPDDR5 RAM, een SSD tot 2TB en Intels WiFi 6E.  

Op papier lijkt het een interessante laptop te zijn, maar er zijn nog veel vraagtekens. Het nieuwe bedrijf heeft nog geen informatie gegeven over de release of de prijzen voor de laptop. Het vermeldt slechts 'coming soon'. Over het bedrijf zelf is ook erg weinig bekend. Zo ontbreken contactgegevens. Daardoor lijkt het erop dat de Craob X voorlopig nog een concept zal blijven.

Kijk ook: de nieuwe MacBook Pro