Wordle gratis code
Wordle

Wordle blijft gratis en offline te spelen: code makkelijk op te slaan

3 februari 2022 om 08:33
Laatste update: 3 februari 2022 om 09:42

De code van de razend populaire game Wordle is makkelijk door iedereen op te slaan. Met zo'n kopie is het woordspel minstens zeven jaar lang offline te spelen.

Tech-expert Aaron Rieke legt op Twitter uit hoe de code van Wordle gemakkelijk is op te slaan, doordat het een simpele webpagina is. De kopieën hebben ook de deelfunctie, waardoor spelers hun resultaten kunnen blijven delen via sociale media.

Op deze manier is het mogelijk om het spel offline te spelen, hoewel het enige verschil is dat het spel je vooruitgang dan niet bijhoudt. Dat is ook het geval wanneer je op twee verschillende browsers speelt, of wanneer je wisselt tussen desktop en smartphone. Volgens The Verge is het mogelijk dat ook daar een oplossing voor wordt gevonden.

Het kopiëren van de code maakt ook valsspelen gemakkelijk. Alle antwoorden staan namelijk open en bloot in de code van het spel. 

Je kan het spel downloaden door naar de website te gaan en ergens op de pagina rechts te klikken of te control-clicken op een Mac. Dan krijg je de optie om de pagina op te slaan door op ‘Bewaar als’ te klikken. Het enige wat je moet nakijken is dat je de pagina als ‘Webpage, Complete’ opslaat, of ‘Web Archive’ in Safari. Je bezit nu je eigen kopie van Wordle.

Zekerheid na overname door New York Times

Het woordspelletje ontplofte de voorbije maanden in populariteit en kent intussen miljoenen dagelijkse gebruikers. Wordle is een simpel spel waarbij je elke dag zes beurten krijgt om een woord van vijf letters te raden. Het spel werd in oktober ontwikkeld door de Amerikaan Josh Wardle, aan wie het spel ook meteen zijn naam te danken heeft, om zijn vriendin te vermaken.

De New York Times heeft het spelletje begin deze week overgenomen voor ‘een bedrag met zes nullen’. Hoewel de krant belooft dat het spel gratis zal blijven, krijgen spelers door zelf een kopie van de code op te slaan nog meer zekerheid.

Een Nederlandse student maakte ook een Nederlandstalige versie van het spel, genaamd Woordle.

Bekijk ook: