Nissan stopt bijna helemaal met ontwikkeling verbrandingsmotoren
Elektrische auto's

Nissan stopt bijna helemaal met ontwikkeling verbrandingsmotoren

08-02-2022 10:02 Laatste update: 09-02-2022 10:20

De Japanse autofabrikant Nissan Motor gaat bijna volledig stoppen met de ontwikkeling van nieuwe verbrandingsmotoren.

Alleen voor de Noord-Amerikaanse markt zal nog op beperkte schaal doorgegaan worden met nieuwe verbrandingsmotoren, meldt de Japanse krant Nikkei.

Nissan wil zich bijna volledig toeleggen op elektrische auto's. Voor pick-uptrucks die worden verkocht op de Noord-Amerikaanse markt maakt Nissan nog een uitzondering omdat die daar populair zijn, schrijft Nikkei. Ook hybride auto's worden nog doorontwikkeld.

Volgens Nikkei is Nissan het eerste Japanse autoconcern dat besluit om vrijwel volledig te stoppen met het ontwikkelen van nieuwe benzine- en dieselmotoren. In Europa was Nissan al opgehouden met de ontwikkeling van verbrandingsmotoren, maar nu doet het bedrijf dat ook in thuisland Japan en China.

Miljarden investeren

Onlangs werd bekend dat Nissan en zijn partners Renault en Mitsubishi de komende 5 jaar zo'n 23 miljard uittrekken voor het elektrificeren van het wagenpark.

Daarnaast zou het bedrijf grote investeringen willen doen in nieuwe fabrieken voor het recyclen van batterijen voor elektrisch aangedreven voertuigen.

Ariya

Later dit jaar brengt Nissan de elektrische Ariya op de markt. De introductie van de elektrische SUV stond eerst gepland in 2021 maar liep vertraging op.

De elektrische auto's om naar uit te kijken: