Tesla Cybertruck als catamaran: het kan met een ombouwkit

Een concept van de Cybercat

Amfibische Cybertruck

Tesla Cybertruck als catamaran: het kan met een ombouwkit

11-02-2022 13:53 Laatste update: 14:17

Een Amerikaanse ondernemer wil toekomstige Tesla Cybertruck-eigenaren hun elektrische pick-uptruck laten omvormen tot een catamaran.

De Cybercat, zoals de uitrusting heet, moet tussen 22.900 en 32.900 dollar gaan kosten. Cybercat bestaat uit twee draagvleugels en een frame. Het opzetten is volgens zakenman Anthony Diamond te doen door één persoon en gaat "sneller dan een boot te water laten".  

Alle onderdelen kunnen ook opgevouwen worden en passen in de Cybertruck, waardoor klanten in de praktijk een amfibisch voertuig moeten hebben. Cybertrucks die uitgerust zijn met de kit kunnen het water in rijden, waarna de twee draagvleugels naar beneden draaien zodra de auto in dieper water zit. In ondiep water moet de Cybertruck zich dan voortbewegen door de rotatie van zijn eigen wielen, wat volgens Elon Musk gewoon zal kunnen.

Volgens de website van Cybercat zal de catamaran aangedreven worden door de motoren van de Cybertruck zelf. Dat zou ervoor zorgen dat de catamaran topsnelheden van zo’n 40 kilometer per uur zou moeten halen. Dat zou de batterij wel snel opslurpen. Cybercat zegt dat de boot bij een snelheid van 10 kilometer per uur tot wel 185 kilometer ver zou kunnen raken. 

Klanten zouden daarbovenop ook kunnen kiezen voor een zogenaamde foiler, een soort frame dat de boot hoger tilt. Met de upgrade zou een Cybercat snelheden tot zo’n 64 kilometer per uur kunnen halen. Dat zou hen meteen 10.000 tot 20.000 dollar meer kosten. Alle prijzen zijn nog voorlopige ramingen, aangezien het project zich momenteel nog in de conceptfase bevindt.

Cybereiland

Het bedrijf beweert dat er een paar grote voordelen zijn vergeleken met normale boten. Omdat Cybercat aangedreven wordt door de elektrische motoren van de Cybertruck, zullen er geen uitlaatgassen vrijkomen. Bovendien zal de catamaran zo goed als geruisloos zijn. 

De website toont ook hoe de Cybercat zou kunnen worden omgevormd tot visbootje, en zelfs hoe meerdere Cybercats aan elkaar zijn te koppelen om zo een 'Cybereiland' te vormen. Ook toont het bedrijf een concept van een pop-uptent die op de Cybertruck gemonteerd zou kunnen worden.

Geduld

Tesla-fans moeten waarschijnlijk nog lang geduld hebben voordat de Cybercat beschikbaar komt. Tesla heeft de introductie van de Cybertruck zelf onlangs al uitgesteld naar 2023.

De Cybercat zal pas veel later volgen. Momenteel zijn er nog geen prototypes en bevindt het project zich in de conceptfase. Oprichter Anthony Diamond zegt dat hij eerst wil aantonen dat er genoeg vraag is voor de Cybercat. Als dat zo blijkt te zijn, gaat het bedrijf verder met het ontwikkelproces. 

Elektrische auto's om naar uit te kijken