© Cybertruck Owners Club

Tesla Cybertruck elektrische pickup truck elektrisch pick up
Elektrische auto's

Nieuwe versie Tesla Cybertruck uitgelekt: geen deurhendels

25 januari om 10:44
Laatste update: 25 januari om 11:59

Er is een nieuw prototype van de Tesla Cybertruck opgedoken. Bij deze nieuwste versie van de elektrische pick-uptruck valt vooral op dat er geen deurhendels zijn.

De Tesla Cybertruck, die in 2019 werd onthuld, behoudt zijn bijna buitenaardse look met strakke hoeken, platte panelen en een enorme voorruit. Toch zijn er een paar opvallende veranderingen te zien in dit nieuwe prototype

De meest opvallende wijziging is dat de nieuwe Cybertruck geen deurhendels meer heeft. Volgens Tesla-ceo Elon Musk zal de Cybertruck in plaats van deurklinken met een herkenningssysteem werken, net zoals de Model X. Daarbij zal de wagen de sleutelhanger of smartphone van de eigenaar herkennen als deze de auto benadert.

Verder valt op dat de velgen van de Cybertruck sterk lijken op die van de Tesla Model 3. Vorige versies van de Cybertruck waren uitgerust met grote kunststof wieldoppen. Door deze te verwijderen ziet de auto er net iets minder uit als een tank en meer als een productiewagen. Volgens de Amerikaanse site Electrek is het echter waarschijnlijk dat de plastic wieldeksels toch standaard geleverd zullen worden.

Zijspiegels en ruitenwisser

Naast deze grote veranderingen zijn er ook zaken toegevoegd die op het originele prototype ontbraken: zijspiegels en een ruitenwisser. Dat zijn onderdelen die vaak niet worden geïnstalleerd bij prototypes, omdat ze toch niet op de openbare weg gaan rijden. 

Ook deze elementen zijn opvallend. Er is maar één ruitenwisser aan de voorkant, die meteen heel de vooruit moet schoonmaken. Volgens sommige geruchten kan het echter zijn dat Tesla andere ideeën heeft voor de ruitenwissers van de Cybertruck. Tesla is namelijk druk in de weer met het ontwikkelen van een elektromagnetische ruitenwisser

Bekijk het nieuwe prototype:

Ook de spiegels zijn nog geen zekerheid, als het aan Musk ligt. De CEO is geen fan van traditionele zijspiegels. Hij wil het liefst de spiegels vervangen door camera’s. Dat is echter nog niet legaal in de VS. Toch zei Musk in oktober dat de spiegels makkelijk verwijderbaar zullen zijn, voor het geval de wet zou veranderen. 

Productie start pas in 2023

Hoewel het er op lijkt dat de Cybertruck een stapje dichter bij de productie is gekomen, zal die pas ten vroegste in 2023 van start gaan in de VS. De reden voor de vertraging is volgens Reuters vooral het feit dat de Cybertruck meer concurrentie begint te krijgen van andere fabrikanten, waaronder Ford en Rivian. Om de concurrentie voor te blijven wil Tesla nu nieuwe functionaliteiten toevoegen aan de Cybertruck. Ook het wereldwijde chiptekort speelt een rol.

Het is nog niet zeker of de Cybertruck in zijn huidige vorm wel in Europa zal verschijnen. De zes meter lange wagen zal volgens Musk daarom misschien een kleiner broertje krijgen dat wel geschikt is voor de Europese wegen. Desondanks is de Cybertruck op de Tesla-site al wel te reserveren in Nederland.