Streaming

Filmstudio slaat terug in twist om The Matrix-release op HBO Max

Studio slaat terug in rechtszaak rond The Matrix
16 februari om 04:14
Laatste update: 16 februari om 10:56

Warner Bros. heeft gereageerd op de aanklacht van Village Roadshow, de producent van film The Matrix Resurrections. De filmstudio beweert nooit een bioscooprelease te hebben beloofd, waardoor de film al op streamingdienst HBO Max mag staan.

Vorige week spande Village Roadshow een rechtszaak aan tegen Warner Bros omdat het bedrijf The Matrix Resurrections zonder overleg op de streamingdienst HBO Max heeft uitgebracht. Volgens de producenten had Warner hen niet eens verteld dat dit ging gebeuren.

Village Roadshow beschuldigt de studio ervan de bioscoopomzet te hebben opgeofferd om meer abonnementen op streamingdienst HBO Max te kunnen verkopen. Warner zegt nu dat er nooit een bioscooprelease is beloofd en claimt ook nog ruim 112 miljoen dollar van Village Roadshow tegoed te hebben.

Vooral in de VS bleven de resultaten van The Matrix Resurrections enorm achter bij dat van de eerdere drie delen, die ook nog eens twintig jaar geleden uitkwamen. Buiten Amerika, waar HBO Max niet overal beschikbaar is, doet de film het iets beter maar de wereldwijde opbrengst valt met 273 miljoen dollar in het niet bij voorgangers The Matrix Revolutions (2003), The Matrix Reloaded (2003) en The Matrix (1999), die respectievelijk 427 miljoen dollar, 742 miljoen dollar en 467 miljoen dollar in het laatje brachten.

In The Matrix Resurrections pakken Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss hun rollen als Neo en Trinity weer op. Deze twee komen in een dystopische toekomst in verzet tegen het regime, dat mensen gebruikt als batterij om machines werkend te houden.

Luister ook de Bright Podcast: