Truth Social

Uitrol Twitter-alternatief Trump uitgesteld naar maart

18 februari 2022 om 18:38
Laatste update: 18 februari 2022 om 18:41

De start van het sociale netwerk van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump wordt mogelijk uitgesteld tot maart.

Truth Social, dat veel weg lijkt te hebben van Twitter, zou eigenlijk op 21 februari uit moeten komen. Eerder deze week werd al bekend dat het inmiddels door honderden gebruikers getest kan worden.

Maar het team van Trump gaat de beoogde introductiedatum op het Amerikaanse President's Day niet halen, schrijft The New York Times. Het oponthoud zou veroorzaakt worden door een onderzoek dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC is begonnen naar een merger tussen het moederbedrijf van Truth Social en een beursgenoteerd investeringsvehikel. Dat onderzoek ging eind december van start.

De SEC wil weten of het investeringsvehikel al een deal met Trump had vóór dat het naar de beurs ging. Dit type bedrijf, een zogenoemde SPAC, moet zijn aandelen eerst aan investeerders verkopen en mag pas daarna op zoek naar een fusiepartner.

The New York Times suggereert dat dit onderzoek nog verdere problemen kan veroorzaken voor het platform. In ieder geval is de uitrol nu uitgesteld.
 

Vrijheid van meningsuiting

Met Truth Social wil Trump een plek bieden waar de vrijheid van meningsuiting absoluut is en techbedrijven zich niet in uitingen mengen. Er zijn minstens zeven andere bedrijven met een soortgelijk plan bezig.

In de app wordt een bericht een 'waarheid' genoemd. De feed bevat nieuwsberichten van goedgekeurde media en van personen die de gebruiker volgt.

Bestorming

De voormalige Amerikaanse president heeft zelf al een account op de website. Bij een telling van Reuters op woensdag had hij zo'n 317 volgers.

Het twitteraccount van Donald Trump was jarenlang bijzonder actief en droeg bij aan zijn weg naar het presidentschap. Twitter verwijderde zijn account op de eerste dag na zijn presidentschap vanwege de bestorming van het Capitool in Washington DC door zijn aanhangers. Trump zou ze via Twitter hebben opgehitst.
 

Backstage bij de grootste Nederlandse game ooit