TikTok update

TikTok maakt video’s van tien minuten mogelijk

28 februari om 17:07
Laatste update: 28 februari om 17:07

TikTok biedt vanaf nu video’s tot tien minuten lang aan. Het is de tweede keer in een jaar tijd dat TikTok de maximale lengte van video’s aanpast.

Sommige gebruikers kregen vandaag een notificatie op de app van TikTok dat ze vanaf nu video’s tot tien minuten lang kunnen maken. Sociale-media analyst Matt Navarra deelde het nieuws op Twitter. 

Woordvoerders van de video-app zeggen tegen The Verge dat de update ervoor zal zorgen dat gebruikers wereldwijd 'nog meer creatieve mogelijkheden zullen hebben'. Volgens TikTok zal de update in de komende dagen worden uitgerold naar alle gebruikers.

Vorig jaar verlengde het bedrijf de maximale lengte van video’s al van één naar drie minuten. Daarmee lijkt het de concurrentie aan te gaan met concurrenten als YouTube en Facebook, waarop langere video’s de norm zijn. 

Opvallend is dat concurrenten YouTube en Facebook juist de andere richting uitgaan. Zij bieden steeds meer korte content aan om de groeiende dominantie van TikTok het hoofd te bieden. 

Zo biedt YouTube bijvoorbeeld sinds vorig jaar de mogelijkheid om zogenaamde YouTube Shorts te plaatsen. Dat zijn filmpjes die tot één minuut kunnen duren en met smartphones worden gefilmd en geüpload. Gebruikers kunnen met Shorts ook snel video’s bewerken en allerlei effecten toevoegen. 

Ook Meta ontsnapt niet aan de TikTok-hype. Dochterbedrijven Instagram en Facebook bieden Reels-video’s aan. Ook die bedrijven maken daarbij gebruik van een formaat van 60 seconden. Daarbij kunnen gebruikers onder andere via een Remix-functie video’s van anderen hergebruiken. Ook dat is geïnspireerd door een gelijksoortige optie bij TikTok.

Meer dan een miljard actieve gebruikers

TikTok werd in 2017 uitgebracht en kende al snel enorm veel succes, vooral onder jongeren. Slechts vier jaar nadat de app gelanceerd werd, bereikte TikTok een miljard actieve maandelijkse gebruikers. TikTok is vooral populair bij tieners en jongeren.

Bekijk ook: