© Apple

'Apple is de nieuwe chip-koning'

De M1 Ultra, de snelste Apple-chip tot nu toe

Bright Podcast ?

'Apple is de nieuwe chip-koning'

16-03-2022 16:04 Laatste update: 17-03-2022 08:27

In deze podcast hebben we het over de motor van de moderne wereld: de computerchip. Het tekort eraan blijft maar voortduren terwijl de productie onderwerp van geopolitiek is geworden.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Het strategisch belang van chips is zo groot dat Europa meer chipfabrieken op eigen grondgebied wil hebben. Intel neem het voortouw met twee nieuwe fabrieken in Duitsland. Verder gaan automakers steeds creatiever om met de tekorten en zou Apple mogelijk een jaartje langer met zijn A15-chip doen in de iPhone.

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Serie: Chernobyl op HBO Max. Een vijfdelige miniserie die van binnenuit laat zien hoe de kernramp in het Oekraïense Tsjernobyl kon gebeuren en hoe hard er destijds gewerkt is om veel erger te voorkomen. Beklemmend en nu helaas pijnlijk actueel.

Serie: For All Mankind op Apple TV+. Een zogenoemde alternate history-serie, een wat-als-verhaal. In dit geval: wat als de Russen als eerste op de maan waren geland? Dan was de space race nooit opgehouden en kwamen er militaire basissen op de maan. Op zichzelf al een hele spannende, soms grappige en ontroerende serie. Maar zeker nu voelen de spanningen met Rusland een stuk actueler dan toen de serie net verscheen.

Serie: The Americans, over twee Russische spionnen die zich in de Verenigde Staten moeten voordoen als normale Amerikanen, terwijl ze stiekem moorden moeten plegen en moeten spioneren. De overbuurman is een FBI-agent die van niks weet.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.