Ikea brengt buitenlamp met bluetooth-speaker uit
Nieuwe speaker van Ikea

Ikea brengt buitenlamp met bluetooth-speaker uit

24-03-2022 09:08 Laatste update: 09:08

Ikea heeft een nieuwe buitenlamp uitgebracht met een ingebouwde speaker. Het is ook de eerste bluetooth-speaker met toegang tot Spotify Tap.

Het Zweedse merk heeft de VAPPEBY uitgebracht: een draagbare speaker en lamp die vooral bedoeld is voor gebruik in de tuin. Het apparaat biedt 360-gradengeluid en heeft een ingebouwde LED met twee verschillende lichtmodes.

Met de ingebouwde batterij, die wordt opgeladen met een USB-C-kabel, moeten gebruikers de speakerlamp tot 12 uur lang kunnen gebruiken. Dat kan ook buiten: de VAPPEBY is water- en stofbestendig. Bovendien is de lamp uitgerust met een handvat, waardoor hij ook als lantaarn is te gebruiken.

Spotify Tap

Het zal ook de eerste bluetooth-speaker op de markt zijn die met Spotify Tap is te gebruiken. Door één keer op de aan/uit-knop te drukken, zal Spotify verdergaan met afspelen vanaf het laatste punt waar je was gebleven. 

Door nog eens op de knop te drukken wordt er nieuwe muziek gezocht op basis van de luistervoorkeuren van de gebruiker. VAPPEBY zal ook met andere streamingdiensten werken, of met audio die lokaal op een aangesloten apparaat is opgeslagen.

Goedkoper dan andere Ikea-speakers

Het is niet de eerste keer dat Ikea een combinatie van een speaker en een lamp uitbrengt. In 2019 bracht het in samenwerking met Sonos al de Symfonisk-reeks uit. Dat is een reeks tafellampen met ingebouwde speakers die bedoeld zijn voor binnenshuis. Vorig jaar werd de reeks geüpdatet met een nieuw model

De Symfonisk-reeks is wel een stuk duurder dan de VAPPEBY. Zo betaal je al 129 euro voor een lampvoet, waar je nog eens minstens 30 euro voor moet bijtellen voor een lampkap. De VAPPEBY zelf is in Nederland te koop voor maar 49,99 euro. 

Bekijk ook: