Kritiek op beleid Twitter

Elon Musk denkt 'serieus' na over starten eigen sociaal netwerk

27 maart 2022 om 12:44
Laatste update: 27 maart 2022 om 18:12

Tesla-baas Elon Musk denkt er "serieus" over om een eigen sociaal netwerk op te richten. Twitter beperkt volgens hem de vrijheid van meningsuiting.

Musk zegt dat Twitter kan worden gezien als een soort dorpsplein. Door zich niet aan de principes van vrijheid van meningsuiting te houden ondermijnt Twitter volgens hem de democratie. 

De Tesla-topman zette een peiling op Twitter, waarbij zijn volgers konden stemmen over de vraag of Twitter zich houdt aan de principes van vrije meningsuiting. Zeventig procent van de 2 miljoen gebruikers die hun stem uitbrachten antwoordde met 'nee'.

Op de vraag of hij overweegt 'een nieuw social media platform te bouwen' waarbij 'het naleven van de vrijheid van meningsuiting de hoogste prioriteit krijgt', reageerde Musk met: "Ik denk er serieus over na."

Conflict met beurswaakhond over tweets

Musk ligt al jaren in de clinch met de Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC heeft bevolen dat alle tweets die Musk over Tesla verstuurd vooraf door juristen gecontroleerd worden. De topman heeft in het verleden namelijk met tweets over Tesla gezorgd voor grote schommelingen van de beurskoers van het bedrijf. Musk vindt dat de SEC zijn vrijheid van meningsuiting beperkt.

Tesla-robot komt eraan: gaat dit Elon Musk lukken?