WhatsApp en iMessage verplicht samen: kan dat wel?
Bright Podcast ?

WhatsApp en iMessage verplicht samen: kan dat wel?

30-03-2022 16:00 Laatste update: 16:11

We blikken terug op een drukke week met tech-nieuws. De EU is het eens over de aanpak van Big Tech, Meta komt voorlopig niet naar Zeewolde, PlayStation lanceert nieuwe game-abonnementen en dwingt Nederland Apple tot nieuwe App Store-aanpassingen?

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

In deze Bright Podcast bespreken we een drukke week met veel technieuws. Zo is de EU het eens over de nieuwe wetten die techreuzen dwingen eerlijker te concurreren en komt Facebook-moederbedrijf Meta voorlopig toch niet met een datacenter naar Zeewolde. Ook krijgt PlayStation nieuwe abonnementen met mogelijkheden om games te streamen. 

Verder: Apple krijgt vanuit ons land te maken met een nieuwe massaclaim wegens 'machtsmisbruik'. En Apple gaat in Nederland maanden gesteggel toch zijn voorwaarden voor datingapps aanpassen.  

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Serie: Euphoria op HBO Max. Een intense dramaserie over jongeren die opgroeien: drugs, seks, naakt en frustraties. Een boeiende vertelvorm die traditionele elementen soms ineens afwisselt met scènes ver buiten het genre. Soms grappig, soms erg zwaar maar altijd sterk.

Docu: Trust No One: The Hunt for the Crypto King op Netflix. Over de mysterieuze dood van Gerald 'Gerry' Cotten in 2018, de oprichter van de Canadese crypto-beurs QuadrigaCX. Hij nam 250 miljoen dollar aan cryptomunten van zijn klanten mee in zijn graf. De docu gaat over de vraag of hij echt dood is of nog leeft.

Artikel: Deze chirurg kan niet langer aanzien dat ziekenhuisinstrumenten na één operatie worden vernietigd. Voor veel mensen is dit waarschijnlijk totaal onbekend: de grote berg vaak high-tech afval die ziekenhuizen voortbrengen. Met goede bedoelingen: zo blijven operaties steriel, maar een Nederlandse chirurg vindt toch dat het beter moet kunnen.

Artikel: Alle Oscar-winnaars die je kan streamen. Een totaaloverzicht van waar je alle Oscar-winnaars kan zien: de meerderheid is al te streamen via verschillende diensten, via dit artikel klik je makkelijk door.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.