CODA, Dune en meer

Academy Awards 2022: hier stream je alle Oscar-winnaars

© Warner Bros. Pictures International Holland

academy awards oscars films streaming apple tv+ disney+ hbo max netflix
28 maart 2022 om 11:24
Laatste update: 28 maart 2022 om 11:43

Op streamingdiensten zijn al veel van de films te zien die voor de Oscars genomineerd waren of in de prijzen vielen. We zetten ze allemaal op een rijtje inclusief links.

De Apple-film CODA was de grote winnaar bij de 94e Academy Awards met prijzen voor beste film, beste bewerkte scenario en beste mannelijke bijrol. CODA is de bekijken op Apple TV+.

Dune was genomineerd voor beste film en won de Oscars voor beste originele muziek, beste geluid, beste productieontwerp, beste montage, beste visuele effecten en beste cameravoering. Dune is te zien bij HBO Max.

HBO Max heeft ook King Richard, waarvoor Will Smith de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol won.

Netflix en Disney+

Dit jaar waren twee Netflix-films genomineerd voor de Oscar voor beste film: de satirische sciencefiction Don't Look Up en de western The Power of the Dog, die de prijs voor beste regie won.

Disney+ heeft de films Nightmare Alley en West Side Story, beide genomineerd voor beste film en Arianna DeBose won de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol voor West Side Story. Ook heeft Disney+ de film The Eyes of Tammy Faye, waarvoor actrice Jessica Chastain de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol heeft gewonnen.

Verder heeft Disney+ ook de winnaar van beste animatiefilm: Encanto – de winnaar van beste documentaire – Summer of Soul en de winnaar voor beste kostuumontwerp – Cruella.

Ook een winnaar op YouTube

De winnaar van beste originele scenario – Belfast van Kennneth Brannagh – draait nu nog in de Nederlandse bioscopen, net als de beste internationale film, het Japanse Drive My Car.

De winnaars voor beste korte animatiefilm – The Windshield Wiper – en beste korte documentaire – The Queen of Basketball zijn momenteel niet in Nederland te bekijken. De winnaar voor beste korte film – The Long Goodbye – is als enige op YouTube te bekijken.