Voor appmakers

Apple-congres WWDC dit jaar nog steeds online

© Apple

apple ontwikkelaars wwdc online world wide developers conference
5 april 2022 om 17:35
Laatste update: 5 april 2022 om 21:19

Het jaarlijkse Apple-congres Worldwide Developers Conference (WWDC) voor appmakers zal dit jaar wederom online plaatsvinden. Het event start op 6 juni en loopt tot 10 juni.

Het jaarlijkse evenement is de plek waarop nieuwe ontwikkelingen en de nieuwste versies van besturingssystemen van Apple bekend worden gemaakt, zoals iOS en macOS. Daarnaast krijgen ontwikkelaars de kans om workshops te volgen en met elkaar te netwerken.

Wel organiseert Apple dit jaar een speciale dag bij zijn hoofdkantoor in Californië. Ontwikkelaars en studenten kunnen dan samen een aantal speeches bekijken op het grote scherm, maar live evenementen zijn er niet.

Lange tijd was WWDC live

Tot 2020 vond WWDC live op locatie in de stad San Jose plaats. Sinds de start van de pandemie zijn deze evenementen echter allemaal online, en ook dit jaar lijkt Apple er niet op te vertrouwen dat het veilig is om mensen ter plekke samen te laten komen.

Met de online versie van WWDC blies Apple drie jaar geleden ook de Swift Student Challenge in het leven. Studenten wereldwijd kunnen dan spelenderwijs de Swift-programmeertaal leren terwijl ze samenwerken aan een app. 

In totaal werken er wereldwijd zo'n 30 miljoen ontwikkelaars aan apps voor Apple-apparaten, aldus Apple.

We weten al waar Apple mee komt dit jaar