© BMW AG

bmw i7 xDrive60 bioscoop 8k scherm elektrische auto
Nooit meer naar buiten kijken

Nieuwe elektrische BMW i7 heeft een 'bioscoop' achterin

20 april 2022 om 16:36
Laatste update: 20 april 2022 om 16:58

De eerste volledig elektrische 7-serie van BMW biedt een luxe die andere automakers nog niet hebben: een 8K-bioscoop op de achterbank.

Tijden van verveeld uit het raam staren liggen al ver achter ons, maar voor de BMW-rijder is straks ook een smartphone of tablet te ordinair. De nieuwe elektrische BMW i7 heeft een panoramisch 31-inch scherm met 8K-resolutie in het plafond. Het scherm kan naar beneden schuiven en biedt de passagiers dan een bioscoopervaring onderweg – of een luxe tijdbesteding tijdens een laadstop.

De BMW i7 heeft een 101,7 kWh-accu met een maximaal bereik van 625 kilometer. Dat is minder dan de belangrijkste concurrent, de Mercedes EQS met een maximale actieradius van 770 kilometer. De eerste versie van deze BMW i7 is die met de xDrive60-aandrijving, goed voor 544 pk. Daarmee trekt de auto op van 0 naar 100 km/u in 4,7 seconden. De topsnelheid ligt op 240 km/u.

De nieuwe BMW i7.

Geen zeldzame metalen, wel overal kristal

BMW zegt geen zeldzame metalen te gebruiken om de twee elektrische motoren van de i7 te bouwen. Specifieke magneten van het materiaal neodymium die bijna alleen uit China komen, zijn volgens BMW niet nodig. Het bedrijf gebruikt een synchrone draaistroommotor, die meer vermogen zou moeten bieden dan andere elektromotoren.

Ondanks het ontbreken van een verbrandingsmotor heeft de BMW i7 nog altijd de kenmerkende grote BMW-grille. Dat is volgens BMW bewust: klanten willen dat de BMW eruit ziet als een BMW, ook al heeft een elektrische auto geen grille meer nodig. De chauffeur van de i7 heeft beschikking over een 12,3-inch instrumentencluster en een 14,9-inch infotainmentscherm. De wagen is afgewerkt met details van kristal.

De eerste modellen van de BMW i7 worden vanaf november van dit jaar geleverd. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekendgemaakt. In Duitsland start de prijs bij 135.900 euro.