ziggo internet snelheid verhoging gigabit
Internet

Ziggo verhoogt internetsnelheden vanaf juli

21 april 2022 om 08:35
Laatste update: 21 april 2022 om 08:35

Ziggo verhoogt vanaf 1 juli de internetsnelheden voor een deel van de particuliere en zakelijke klanten.

Dat maakte de provider vandaag bekend. Voor consumenten met het Start- en Complete-pakket gaan de download- en uploadsnelheden omhoog. Zo gaat de downloadsnelheid van het Start-pakket van 75 naar 100 Mbit/s en gaat de uploadsnelheid van 10 Mbit/s naar 20 Mbit/s. Klanten met het Max- en Giga-pakket behouden hun huidige snelheden.

Bij zakelijke klanten wordt de downloadsnelheid in het Start-pakket verhoogd en bij het Giga-pakket gaat de uploadsnelheid omhoog. De snelheden in de andere zakelijke pakketten blijven gelijk.

Modem resetten

De verhogingen worden in de maand juli beschikbaar gemaakt. Klanten krijgen daarvan een bevestiging van de provider. Om gebruik te maken van de nieuwe snelheid moeten ze het modem resetten door de stekker een minuut uit het stopcontact te halen.

Uitrol gigabit-internet

Volgens Ziggo kan inmiddels bijna driekwart van zijn klanten kiezen voor gigabit-snelheden: 1 Gbit/s. Nog voor het eind van dit jaar moet 'Giganet' beschikbaar zijn voor alle klanten. Volgens Ziggo hebben inmiddels ook 1,3 miljoen klanten SmartWifi-pods om de wifi in huis te verbeteren.

De provider zegt niets over een mogelijke prijsverhogingen. Vorig jaar volgden de hogere prijzen enkele weken nadat snelheidsverhogingen waren doorgevoerd. 

Ziggo SmartWifi-pods: betere wifi?