tesla zelfrijdende taxi zonder stuur pedalen elon musk
Zelfrijdende taxi

Musk: Robottaxi Tesla zonder stuur in 2024 in productie

21 april 2022 om 10:55
Laatste update: 21 april 2022 om 10:55

Tesla wil zijn zelfrijdende taxi zonder stuur en pedalen in 2024 in massaproductie nemen. Dat heeft Tesla-ceo Elon Musk gezegd.

De zelfrijdende Tesla-taxi heeft geen stuur en pedalen omdat de auto 'geoptimaliseerd is voor autonomie', aldus Musk tijdens een toelichting op de kwartaalcijfers. "We proberen, als je alles meerekent, de laagste kosten per gereden kilometer te halen met deze auto."

Eerder deze maand maakte Tesla bekend te werken aan de robottaxi, maar toen zei Musk slechts dat de auto er 'behoorlijk futuristisch uitziet." Nu zegt Musk tijdens een evenement volgend jaar 'alle details' te gaan onthullen. Musk staat bekend om zijn optimistische verwachtingen die vaak niet worden gehaald. 

Tesla werkt al langer aan zelfrijdende technologie in zijn personenauto's. Het bedrijf wil later dit jaar alle klanten die het Full Self Driving-pakket hebben gekocht toegang geven tot de bètaversie van de software die hun auto volledig zelfrijdend maakt.

Robottaxi's in VS al getest

Het is nog niet bekend waar de autonome Tesla-taxi's eerst de openbare weg op zullen gaan. In enkele Amerikaanse staten worden sinds kort al zelfrijdende auto's zonder menselijke medewerkers getest. Dat doet onder andere Google-zusterbedrijf Waymo rond de steden San Francisco en Phoenix

In de VS zijn een stuur en pedalen sinds kort ook niet langer vereist in auto's die volledig zelfrijdend zijn.

Kijk ooK: waar blijft de zelfrijdende auto?