Destiny of niet?

VS onderzoekt overname gamebedrijf Bungie door Sony

amerikaanse beurswaakhond onderzoekt bungie sony playstation
6 mei om 17:50
Laatste update: 6 mei om 17:53

De Amerikaanse beurswaakhond FTC start een onderzoek naar de beoogde overname van gamemaker Bungie door gamegigant Sony.

The Information, een techsite die vaker scoops heeft, meldt dat vandaag op basis van anonieme betrokkenen. De kans dat de FTC de deal zal blokkeren is volgens The Information klein, maar deze zal vermoedelijk wel met zo'n zes maanden vertraagd worden.

De overname werd in januari dit jaar aangekondigd. Sony is bereid om 3,6 miljard dollar (3,4 miljard euro) te betalen voor het bedrijf, dat groot werd met de Destiny-games.

Destiny 2 is een online servicegame, die na de lancering nog jaren in stand wordt gehouden met toevoegingen en kleine aankopen. PlayStation, de gametak van Sony, hoopt dankzij deze overname meer van dergelijke servicegames te gaan maken. Het bedrijf is momenteel vooral bekend om zijn kortere single-playerervaringen die op een gegeven moment 'af' zijn.

Zorgen om overnames

De FTC zou zich zorgen maken dat Sony toekomstige games van Bungie exclusief aan de PlayStation zou willen koppelen. Bungie gaf bij de overname echter aan dat het zijn eigen ding zal blijven doen.

Er wordt de afgelopen jaren steeds meer gelet op techovernames, om te voorkomen dat techbedrijven opzwellen tot reuzen met teveel macht. Dat lijkt nu ook in de gamesector te gaan gebeuren. De sector zag sinds 2021 sowieso een flinke toename in het aantal overnames, met het gigabedrag van meer dan 60 miljard euro dat Microsoft wil neerleggen voor gameuitgever Activision Blizzard als voorlopig hoogtepunt. Ook die deal ligt nu bij de FTC.

IKEA stapt in gaming: hoe bevalt het?