© Bungie

Overname Destiny-maker door Sony afgerond

Beeld uit de game Destiny 2 van Bungie, dat is overgenomen door Sony.

Games

Overname Destiny-maker door Sony afgerond

15-07-2022 18:13 Laatste update: 20:03

De overname van gamestudio Bungie door Sony is nu voltooid. Bungie is vooral bekend van de populaire Destiny-schietgames.

Sony's PlayStation-divisie kondigde de overname in januari aan tijdens een golf van overnames van gamebedrijven. Nu is die officieel rond, schrijft PlayStation op Twitter

Met Destiny en opvolger Destiny 2 bewees Bungie dat het sterke 'live-servicegames' kan maken. Dergelijke games leveren over een langere periode geld op, door gamers via een stabiele stroom betaalde en onbetaalde toevoegingen bezig te houden. 

De games waar PlayStation om bekend staat, zijn juist het tegenovergestelde: het zijn een soort speelbare blockbusterfilms waar je één keer voor betaald. De overname van Bungie is daarom ook een poging van Sony om het assortiment aan games uit te breiden. 

Bungie blijft (deels) onafhankelijk

Bungie wordt niet ondergebracht onder Sony's eigen gamemaakdivisie PlayStation Studios. Het bedrijf blijft een onafhankelijk onderdeel binnen de uitgever en mag nog steeds games voor andere spelcomputers uitbrengen. 

Meer overnames

Hoewel ook de acquisitie van mobiele gamegigant Zynga door Take-Two Interactive inmiddels rond is, wacht Microsoft nog op groen licht. De softwarereus liet in januari weten dat het Call of Duty-maker Activision Blizzard voor een monsterbedrag van 68,7 miljard dollar zou overnemen. 

Naar verwachting is de grote overnameslag binnen de game-industrie nog niet afgelopen. Er zou onder investeerders onder andere interesse zijn voor de Franse gameuitgever Ubisoft, schreef Bloomberg eerder dit jaar.

Backstage bij de Nederlandse PlayStation-studio Guerrilla

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s