Microsoft: goedkope tv-stick voor Xbox-games 'komt later'

Xbox-games op de iPhone via Game Pass

Games spelen via de cloud

Microsoft: goedkope tv-stick voor Xbox-games 'komt later'

27-05-2022 07:43 Laatste update: 07:43

Microsoft heeft meer tijd nodig voor de ontwikkeling van een tv-dongle die toegang biedt tot Xbox-games via de cloud. Gebruikers kunnen zo Xbox-games spelen op elke tv of monitor zonder dat ze een spelcomputer nodig hebben.

Microsoft bevestigt tegen Windows Central dat het werkt aan een betaalbare tv-dongle waarmee Xbox Game Pass is te gebruiken. De hdmi-stick zou vergelijkbaar werken met een Chromecast en Google Stadia. Maar een woordvoerder van Microsoft zegt dat er nog 'meerdere versies van het product' nodig zijn voordat het op de markt komt. 

Over de komst van de Xbox tv-stick gaan al langer geruchten. Ook doken aanwijzingen voor de plannen op in codes van het besturingssysteem van Xbox. 

Volgens Microsoft kan de tv-dongle de drempel verlagen om Xbox-games te spelen. Er is geen spelcomputer nodig: gamers spelen de games via de cloud op hun tv of monitor. "Ons doel is mensen games te laten spelen, op elk apparaat dat ze willen en waar ze maar willen. We werken aan een game-streamingapparaat, met de codenaam Keystone, dat op elke tv of monitor is aan te sluiten zonder dat er een console nodig is", aldus de Microsoft-woordvoerder tegen Windows Central. 

Heroriënteren

Het bedrijf heeft besloten om het huidige versie van de dongle niet op de markt te brengen en door te werken aan een nieuwe variant. "We heroriënteren ons op een nieuwe aanpak waarmee we in de toekomst Xbox Cloud Gaming aan meer spelers over de hele wereld kunnen leveren.”

Microsoft werkt al meerdere jaren aan de tv-stick, die mogelijk moet gaan werken met een speciale versie van Windows of Xbox OS. Ook Android zou nog een mogelijkheid zijn.

Het softwarebedrijf zei eerder dat er ook ondersteuning van Xbox Game Pass komt voor apps voor sommige smart-tv's. Volgende maand geeft Microsoft een grote presentatie over de nieuwe Xbox-games.

Gamen via de cloud: