Apple legt handelsmerk RealityOS vast: software voor slimme brillen
Software voor slimme bril

Apple legt handelsmerk RealityOS vast: software voor slimme brillen

29-05-2022 16:16 Laatste update: 16:16

Apple heeft het handelsmerk RealityOS geregistreerd. Dat zou de naam zijn van het nieuwe besturingssysteem van de AR/VR-bril waar Apple aan werkt.

Apple heeft geprobeerd het handelsmerk RealityOS geheim te houden, maar techjournalist Parker Ortolani ontdekte dat Apple schuilgaat achter het onbekende bedrijf Realityo Systems. Dat legde een half jaar geleden al het handelsmerk RealityOS vast bij het Amerikaanse merkenbureau USPTO. Het handelsmerk vermeldt als een van de categorieën 'draagbare computerhardware'. 

Om het uitlekken van plannen te voorkomen, gebruikt Apple gebruikt vaker lege vennootschappen om handelsmerken en patenten te registreren voor nog niet aangekondigde producten. Realityo Systems staat op hetzelfde adres ingeschreven als lege BV's die Apple eerder gebruikte. Realityo Systems blijkt in meerdere landen, waaronder in Zuid-Amerika en Afrika, het handelsmerk RealityOS al te hebben gedeponeerd.

Sommige van deze handelsmerken zijn ingediend met een logo met de eigen typografie van Apple, meldt 9to5Mac. De registraties bevatten nog weinig details, wat duidt op een nog niet uitgebracht product. 

Bril

RealityOS zou de naam zijn van het nieuwe besturingssysteem van Apple voor zijn aanstaande AR/VR-brillen. Eerder dit jaar dook de naam al op in broncodes.

Volgens geruchten werkt Apple aan twee brillen: een mixed reality-headset die zowel AR als VR biedt, die is gericht op professionals, en een lichtere AR-bril. Die laatste bril zou pas over enkele jaren klaar zijn, maar de mixed reality-bril zou mogelijk eind dit jaar of volgend jaar op de markt komen.

Apple-event WWDC op 6 juni

De Apple-top zou onlangs al een demonstratie hebben gekregen van de AR/VR-bril, die mogelijk Apple Vision gaat heten. Dat wijst erop dat de bril mogelijk binnenkort al aan de buitenwereld wordt gepresenteerd. Dat kan mogelijk gebeuren tijdens Apples jaarlijkse ontwikkelaarscongres WWDC op 6 juni. Het Amerikaanse RealityOS-handelsmerk heeft 8 juni als deadline voor de 'internationale indiening' bij de USPTO, slechts twee dagen na de presentatie op WWDC.

Het is ook mogelijk dat Apple tijdens het event alleen de mogelijkheden van RealityOS uit te doeken doet, zonder de bril te laten zien. Bloomberg-journalist Mark Gurman verwacht niet dat Apple al een volledige presentatie van de bril gaat geven. Als er al nieuwe hardware wordt aangekondigd op WWDC, dan is dat volgens Gurman een nieuwe MacBook Air met M2-chips.

Waarom Apple met een slimme bril komt: