'Apple gaat iPads in Vietnam maken door Chinese lockdowns'
Productie verplaatst

'Apple gaat iPads in Vietnam maken door Chinese lockdowns'

01-06-2022 07:30 Laatste update: 08:21

Apple zou voor het eerst een deel van de productie van de iPad van China naar Vietnam verhuizen. De stap heeft te maken met de coronalockdowns in grote Chinese steden, waar Apple-leveranciers last van hebben.

Dat meldt de Japanse krant Nikkei op basis van ingewijden. Volgens de krant heeft het Chinese bedrijf BYD Apple geholpen met het opzetten van productielijnen in Vietnam. De productie van de iPads in Vietnam zal naar verwachting op korte termijn kunnen aanvangen.

Er gingen eerder al berichten rond dat Apple een deel van zijn productie naar Vietnam zou willen verhuizen. Door de coronapandemie ging er toen nog een streep door die plannen. Apple verscheepte vorig jaar 58 miljoen iPads.

AirPods

De iPad wordt het tweede grote Apple-product dat in Vietnam wordt geproduceerd. Ook sommige AirPods-oordoppen worden in het land gemaakt. Apple probeert al langer om zijn toeleveringsketen diverser te maken om zo minder afhankelijk van China te worden. 

Problemen

De coronamaatregelen in China zorgen voor veel techfabrikanten voor problemen en ook Apple heeft er veel last van. De iPhonemaker heeft leveranciers die zich buiten de door de lockdowns getroffen gebieden bevinden gevraagd om extra voorraden op te bouwen van tal van componenten. Ook zou de productie van minstens één model van de aanstaande iPhone 14 door de Chinese lockdowns al vertraging oplopen