WhatsApp werkt aan optie om verstuurde berichten aan te passen
Appjes editen na versturen

WhatsApp werkt aan optie om verstuurde berichten aan te passen

01-06-2022 08:50 Laatste update: 10:25

WhatsApp ontwikkelt een nieuwe functie waarmee gebruikers verstuurde tekstberichten nog kunnen aanpassen. De bewerkfunctie is opgedoken in nieuwe testversies van WhatsApp.

De site WABetaInfo, dat in de broncode van WhatsApp speurt naar nieuwe functies, heeft screenshots van de nieuwe bewerkoptie gepubliceerd. "Hiermee kan je berichten bewerken, zodat je eventuele typfouten na het verzenden eindelijk nog kan verbeteren", aldus WABetaInfo.

Gebruikers kunnen een verstuurd tekstbericht later aanpassen, maar het is nog niet duidelijk hoelang die mogelijkheid na het versturen beschikbaar blijft.

In de functie die WhatsApp nu ontwikkelt lijkt het voor ontvangers niet mogelijk om te zien wat de verzender achteraf in een bericht heeft aangepast. Zo'n mogelijkheid zou WhatsApp nog kunnen toevoegen, omdat de functie nog volop in ontwikkeling is.

Testen

De bewerkfunctie zit volgens WABetaInfo in de broncode van WhatsApp op Android, iOS en desktop. Mogelijk wil WhatsApp de functie eerst testen onder een kleine groep gebruikers. Dat doet de chatdienst vaker voordat het nieuwe functies beschikbaar maakt voor een breder publiek.

Vijf jaar geleden werkte WhatsApp ook al aan een functie om verzonden tekstberichten later aan te passen, maar die optie werd nooit uitgebracht. 

Review iPhone 13