'Netflix verwart abonnees met test beleid tegen account delen'

Netflix

Zuid-Amerika

'Netflix verwart abonnees met test beleid tegen account delen'

01-06-2022 18:01 Laatste update: 18:11

Een proef van Netflix om accountdelen zonder betaling in te perken, lijkt vooralsnog niet goed te lopen. Gebruikers in Peru, Chili en Costa Rica zijn verward door de berichten van de streaminggigant.

Dat schrijft Rest of World, een platform voor internationaal technieuws.  De site sprak met abonnees van Netflix in de drie landen om een beeld te krijgen van de manier waarop Netflix het beleid toepast.

Na slechte kwartaalcijfers eerder dit jaar besloot Netflix dat het het delen van accounts met vrienden en familie buiten het huishouden aan banden wilde leggen. In de toekomst zouden mensen een paar euro moeten bijbetalen als ze een account willen delen.

Lopende test in Zuid-Amerika

Bij de proef in Costa Rica, Chili en Peru mogen gebruikers tot twee andere mensen op deze manier toevoegen aan hun account. Maar sommige mensen die hun abonnement deelden, zeggen tot nog toe geen bericht van Netflix te hebben ontvangen dat er überhaupt nieuw beleid is.

Anderen gingen gewoon door met het delen van hun accounts. Er kwam daarop geen reactie vanuit Netflix.

Een anonieme medewerker van Netflix geeft in het stuk van Rest of World toe dat ook werknemers van Netflix niet snappen wat ze nu precies aan abonnees moeten vertellen.

Wat is een huishouden?

Volgens Rest of World heerst er veel verwarring over wat Netflix uberhaupt bedoelt met een 'huishouden'. De gebrekkige handhaving, waarbij gebruikers soms wel en soms niet gedwongen worden om meer te betalen, veroorzaakt nog meer onduidelijkheid.

Netflix zegt dat het bij 'huishouden' aan mensen in hetzelfde gebouw denkt, niet aan mensen binnen dezelfde familie. Ook zou het bedrijf stukje bij beetje gebruikers overhevelen naar het nieuwe beleid. Daarom zouden sommige abonnees nog niks merken van de verandering.

Vergelijkingswebsite Pricewise deed eerder onderzoek naar het delen van accounts. Ruim 34 procent van alle Nederlandse abonnees van streamingdiensten zou meekijken op het abonnement van anderen.

Hoe klinkt de goedkopere soundbar van Sonos?