Xbox-games vanaf eind deze maand direct op Samsung-tv's te spelen
Geen spelcomputer meer nodig

Xbox-games vanaf eind deze maand direct op Samsung-tv's te spelen

09-06-2022 14:35 Laatste update: 14:39

Microsoft brengt eind deze maand een Xbox-app uit voor nieuwe smart-tv's van Samsung. Abonnees van Microsofts gamedienst kunnen daarmee Xbox-spellen direct op hun tv spelen via de cloud. Die mogelijkheid moet later ook naar smart-tv's van meer merken komen.

Abonnees van Xbox Game Pass Ultimate krijgen toegang tot meer dan honderd Xbox-games via de 2022-modellen van Samsungs smart-tv's, zegt Microsoft. Ze kunnen die games direct op de tv spelen en hebben dus geen spelcomputer nodig. Fortnite is op de Samsung-tv's ook gratis te streamen zonder Game Pass-abonnement.

De Xbox TV-app is vanaf 30 juni beschikbaar en ondersteunt een groot aantal controllers, waaronder die van Xbox en Sony's DualSense-controllers. De maximale resolutie van de games op de Samsung-tv's is 1080p met 60 fps. 

Wanneer de Xbox-gamedienst ook beschikbaar komt op eerdere Samsung-tv's en de smart-tv's van andere fabrikanten is momenteel nog niet bekend. Microsoft 'verkent' nog andere samenwerkingen op tv-gebied.

Meer games en demo's

Abonnees op Xbox Game Pass Ultimate, de duurste variant van Game Pass, krijgen later dit jaar ook de mogelijkheid om een klein aantal games te spelen die apart buiten het abonnement om moeten worden gekocht. Om welke games het gaat, heeft Microsoft nog niet gezegd. De extra koopoptie kan het voor game-uitgevers interessanter maken om spellen voor streaming aan te bieden. 

Ook kunnen gamemakers volgens Microsoft vanaf volgend jaar demo's van games gaan aanbieden via Game Pass.

Cloud Gaming en Game Pass

Met Xbox Cloud Gaming biedt Microsoft de mogelijkheid om games op allerlei apparaten te spelen via de cloud, waaronder computers, Android- en iOS-apparaten. Het game-abonnement Game Pass heeft volgens het bedrijf meer dan 25 miljoen gebruikers.

Microsoft werkt ook aan een goedkope tv-stick waarmee games zijn te streamen naar tv's en monitoren, maar wanneer dat apparaat verschijnt, is nog onbekend.

Games streamen spelen: