'Elektrische Hummer komt ook naar Europa'
Elektrische auto's

'Elektrische Hummer komt ook naar Europa'

16-06-2022 12:40 Laatste update: 12:40

De Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) heeft plannen om de elektrische variant van de pick-up Hummer ook in Europa te gaan verkopen.

Dat meldden bronnen aan Bloomberg. GM wil met elektrische auto's, zoals ook die van het merk Cadillac, weer groter worden in Europa. Daar vertrok het in 2017 na de verkoop van het merk Opel bijna volledig.

Met elektrische auto's zou het vanwege Europese emissieregels makkelijker zijn om er te opereren, nadat die in 2017 een belangrijke reden waren voor de verkoop van de merken Opel en Vauxhall aan autoconcern Stellantis. GM is nu alleen nog met een selecte groep auto's uit het luxesegment actief in Europa.

Voor het aanbieden van de Cadillac in Europa zijn de plannen het meest concreet, waarbij het in de VS al verkrijgbare model Lyriq als eerste naar Europa zou kunnen komen. Over het verkopen van de elektrische Hummer in Europa wordt 'nagedacht', zegt het bedrijf. GM overweegt volgens Bloomberg ook om een 'startup rond mobiliteit' in Europa te beginnen.

De automaker is bezig om Hummer nieuw leven in te blazen. Afgelopen december startte GM met de productie van de eerste elektrische Hummer

Het faillissement van GM in 2009 zorgde ervoor dat de productie ervan werd gestopt. "Europa is de op een na grootste en snelst groeiende markt voor elektrische voertuigen ter wereld, wat een belangrijke kans biedt", zei GM in november.

Hoeveel goedkoper is elektrisch rijden?