Elon Musk stelt doel voor Twitter: 1 miljard gebruikers
Bijna verviervoudiging

Elon Musk stelt doel voor Twitter: 1 miljard gebruikers

16-06-2022 21:19 Laatste update: 21:19

Elon Musk wil dat het aantal gebruikers van Twitter bijna verviervoudigt naar 1 miljard. Dat zei de Tesla-ceo in een eerste videogesprek met het personeel van Twitter.

Het platform had in maart ongeveer 229 miljoen actieve gebruikers. Musk zei niet wanneer hij wil dat er 1 miljard gebruikers zijn.

Musk besloot Twitter in april over te nemen voor 44 miljard dollar. Later zette de miljardair de Twitter-overname 'op pauze', omdat hij bewijs eist voor het percentage nepaccounts dat Twitter meldt. Volgens Twitter is dat percentage 5 procent van alle accounts, Musk vermoedt dat het gaat om minstens 20 procent.

Vrijheid van meningsuiting

Tijdens het gesprek zei Musk dat hij mensen op Twitter meer ruimte wil geven om te zeggen wat ze willen, zo lang ze de wet maar niet overtreden. Gebruikers mogen volgens hem 'behoorlijk buitensporige dingen' zeggen, maar het platform mag het bereik van zulke berichten beperken. Twitter moet volgens hem een balans zoeken omdat gebruikers zich nog wel op hun gemak moeten voelen op het platform.

Onrust onder personeel

Onder het personeel van Twitter heerst onrust sinds de overname door Musk bekend werd. Topman Parag Agrawal ontsloeg een aantal hooggeplaatste managers en kondigde kostenbesparende maatregelen aan, maar er is geen sprake van een reorganisatie. Wel is er een personeelsstop aangekondigd.

"Iedereen die een belangrijke bijdrage levert, hoeft zich geen zorgen te maken", antwoordde Musk op een vraag over mogelijke ontslagen.

Advertenties blijven belangrijk

Advertenties blijven een belangrijk verdienmodel voor het bedrijf, zei Musk tijdens het videogesprek, terwijl hij eerder had gezegd dat Twitter geen advertenties meer zou moeten tonen. Na de overname wil Musk dat Twitter meer geld gaat verdienen aan andere inkomstenstromen dan advertenties, zoals het Twitter Blue-abonnement. Ook is hij van plan om bedrijven en overheden te laten betalen voor het gebruik van de dienst.