Avatar met Prada of Balenciaga: Meta opent shop voor virtuele kleding
Mode in de metaverse

Avatar met Prada of Balenciaga: Meta opent shop voor virtuele kleding

20-06-2022 13:05 Laatste update: 13:41

Facebook-moederbedrijf Meta heeft een webshop voor virtuele kleding aangekondigd. Digitale outfits van onder meer Balenciaga en Prada zijn te koop voor avatars op Facebook, Instagram en Messenger.

Avatars op de platforms van Meta kunnen voortaan officiële virtuele kledingstukken dragen. De digitale outfits zijn te koop in de nieuwe Avatars Store, die is aangekondigd door Facebook-ceo Mark Zuckerberg en vice-president Eva Chen. "Digitale goederen worden een belangrijke manier om jezelf uit te drukken in de metaverse en zijn een grote motor van de creatieve economie", zegt Zuckerberg.

Onder de eerste modemerken waarvan virtuele kleding te koop is in Meta's webshop zijn Prada, Balenciaga en Thom Browne. Op een later moment volgen nog meer grote kledingmerken, belooft Zuckerberg.

De digitale kledingstukken kosten tussen 3 en 9 dollar. Welk deel hiervan naar de modemerken gaat, wil Meta niet zeggen.

Handel in de metaverse

Meta focust zich de komende jaren op toepassingen voor de metaverse: gedeelde virtuele werelden waarin gebruikers samenkomen als avatars. De nieuwe Avatars Store is een eerste stap van het bedrijf op het gebied van verkoop van virtuele voorwerpen. 

Zuckerberg ziet de metaverse uiteindelijk als een opvolger van de huidige generatie internet. Zijn bedrijf investeert daarom de komende jaren miljarden in de metaverse en veranderde vorig jaar de bedrijfsnaam van Facebook naar Meta.

Meta heeft momenteel onder andere zijn eigen metaverses Horizon Home en Horizon Workrooms. Het bedrijf wil het voor gebruikers ook mogelijk gaan maken om zelf digitale objecten te verkopen, waarbij het een flink percentage van de omzet als commissie gaat rekenen.

Vergaderen in de metaverse: