© Dennis van Zuijlekom

Verdwijning Arjen Kamphuis blijft mysterie: 'Dit is allemaal té toevallig'

De in 2018 verdwenen Arjen Kamphuis en goede vriendin Ancilla van de Leest.

Bright Podcast

Verdwijning Arjen Kamphuis blijft mysterie: 'Dit is allemaal té toevallig'

29-06-2022 21:55 Laatste update: 30-06-2022 06:50

In 2018 verdween de Nederlandse hacktivist en IT-expert Arjen Kamphuis tijdens een vakantie in Noorwegen. De zaak heeft veel mysterieuze kanten en vormt de basis voor de nieuwe Videoland-serie Ze Weten Alles Van Je. We praten over de serie en de zaak met Ancilla van de Leest, een van de vrienden van Kamphuis.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

De vermissing van Arjen Kamphuis kwam in augustus 2018 in het nieuws. In 2019 concludeerde de Noorse politie dat het om een noodlottig kano-ongeluk ging, maar het lichaam van Kamphuis is nooit gevonden. Vrienden van de cybersecurity-expert zetten nog altijd grote vraagtekens en lopen met onbeantwoorde vragen. Ze vertellen hun verhaal in de Videoland-serie Ze Weten Alles Van Je. De echte vrienden van Kamphuis spreken met de fictieve journalist Nadia, die dieper in de zaak duikt.

Met Ancilla van de Leest, een van die vrienden, spreken we in deze podcast over de serie en over de crowdfunding die is gestart voor een nieuw onderzoek naar de vermiste Kamphuis.

Volg de Bright Podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

App: iA Writer 6. Eén van de meest simpele maar complete schrijf-apps voor het digitale tijdperk. Iedereen die iets schrijft dat vooral digitaal ontstaat, zou iA Writer eens moeten checken. Het had al een heerlijke focus-modus en geweldige integratie met Markdown, voor makkelijk linken. Nu kun je ook wikilinks gebruiken: Wikipedia-achtige links om je eigen bestanden makkelijk aan elkaar te linken. Zo klik je makkelijk naar een nadere tekst, zonder die tekst onoverzichtelijk te maken. De nieuwste iA Writer is er voor Mac, iPhone en iPad en kost 50 euro.

Serie: Obi-Wan Kenobi. De volledige serie staat inmiddels op Disney+ en laat zien hoe Obi-Wan veranderde in Ben, en wat hij verder uitspookte in zijn onbekende jaren op Tatooine. In deze aflevering bespreken we kort wat we van de serie vinden.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.