HBO Max

HBO stopt met ontwikkeling eigen Nederlandse programma's

4 juli 2022 om 12:50
Laatste update: 4 juli 2022 om 16:19

HBO Max staakt het produceren van eigen series en programma's in grote delen van Europa. De streamingdienst gaat geen nieuwe Nederlandse programma's en series ontwikkelen, zoals eerder was aangekondigd.

De Nederlandse editie van de datingshow Fboy Island zal wel op HBO Max verschijnen, laat het bedrijf weten, maar 'verdere ontwikkelingsactiviteiten' voor Nederlandse content voor de streamingdienst zijn gestopt.

Het besluit van HBO Max hangt samen met de aanstaande samenvoeging van HBO Max en Discovery+ in één wereldwijde streamingdienst. Alleen in Spanje en Frankrijk blijft HBO wel eigen content voor de streamingdienst ontwikkelen. 

Met het schrappen van de Europese 'originals' is volgens Variety een besparing van 3 miljard dollar gemoeid. De 'betrokkenheid in de Nederlandse markt' is volgens HBO Max niet veranderd.

Nederlandse versie Fboy Island

De Nederlandse variant van FBoy Island zal binnenkort te streamen zijn op HBO Max. Fboy Island is een programma waarin drie vrouwen worden gevolgd die voor de liefde naar een tropisch eiland afreizen. Daar aangekomen zijn er zestien mannen, waarvan er acht daadwerkelijk op zoek zijn naar liefde.

Vliegende start

HBO Max ging in maart van start in ons land en had aan het eind van die maand volgens Telecompaper al 600.000 Nederlandse abonnees. Dat kwam mede doordat HBO aan Nederlandse klanten in de eerste weken een 'levenslange' korting van 50 procent aanbood.

HBO Max bundelt films en series van HBO, Warner Bros., DC en Cartoon Network. Ook zijn via de dienst films van Warner Bros 45 dagen na de bioscooppremière zonder meerprijs te streamen.

Luister ook de Bright Podcast: