Apple Watch 'Pro' krijgt nieuw ontwerp met groter scherm
Vermeende sportversie

Apple Watch 'Pro' krijgt nieuw ontwerp met groter scherm

25-07-2022 12:38 Laatste update: 27-07-2022 13:38

Een nieuwe, derde variant van de Apple Watch zou een 7 procent groter scherm krijgen, steviger worden en mogelijk de naam Apple Watch Pro dragen.

Dat zegt de doorgaans goed ingelichte Mark Gurman van Bloomberg. Hij zet de naam 'Pro' tussen aanhalingstekens, maar geruchten over een derde model gaan al maanden. Het nieuwe model zou gericht zijn op sporters en verschijnen naast een nieuwe Apple Watch Series 8 en Apple Watch SE. De 'Pro'-versie van de Apple Watch zou naast een 7 procent groter, verstevigd scherm een langere accuduur hebben, en een temperatuursensor.

Door het 7 procent grotere scherm zou het nieuwe extra model 'flink groter' worden dan de standaard Apple Watch. "Zo groot dat hij alleen aantrekkelijk is voor een deel van de klanten", aldus Gurman. Het nieuwe model zou een nieuw ontwerp krijgen, een evolutie van het vierkante ontwerp dat de Apple Watch sinds het begin al heeft – geen cirkelvorm, en ook geen platte zijkanten. De behuizing zou van een duurzamere vorm van titanium worden gemaakt.

Eerste nieuwe ontwerp in vier jaar

De Apple Watch kreeg voor het laatst in 2018 een totaal nieuw ontwerp, met de introductie van de Apple Watch Series 4. Dat model kreeg meer afgeronde hoeken en een groter scherm. Het nieuwste model, de Apple Watch Series 7 van vorig jaar, lijkt sterk op zijn drie voorgangers maar heeft een iets groter scherm.

De Apple Watch is momenteel beschikbaar ik drie soorten materiaal. De Series 7 en SE zijn er beide in aluminium, de Series 7 is er tevens in roestvrijstalen uitvoering en in sommige landen in titanium. In het verleden was de Apple Watch er ook in 18-karaats goud en keramiek.

De nieuwe versies van de Apple Watch worden in september verwacht. Apple onthuld jaarlijks nieuwe iPhones, iPads, Apple Watches en meer producten rond het midden van september.

Getest: nu ook videobellen met de Apple Watch