2,99 euro per maand

Amazon verhoogt prijzen Prime in Europa, behalve in Nederland

26 juli om 08:54
Laatste update: 26 juli om 09:54

Amazon verhoogt in Europa de prijzen van zijn Prime-abonnement met films en series. In de meeste landen wordt de dienst 1 euro per maand duurder, in Nederland blijft de prijs vooralsnog hetzelfde.

Netflix en Disney+ verhoogden vorig jaar de prijzen al, nu wordt ook Amazon Prime in veel landen duurder. Prime is een combinatie van een videodienst met films en series, toegang tot gratis games via Prime Gaming en gratis en/of snellere levering van bepaalde producten via de webwinkel van Amazon.

Nederland ontspringt de prijsverhoging: wij blijven dezelfde prijs van 2,99 euro per maand betalen voor Amazon Prime, zegt Amazon tegen RTL Nieuws. Wel is het opletten voor klanten die via Duitsland een abonnement hebben. In veel andere landen was Prime al namelijk al duurder dan hier en daar stijgt de prijs nu met 1 euro per maand.

Amazon komt met duurste serie ooit

In Duitsland en Oostenrijk gaan klanten 8,99 euro per maand betalen, in Frankrijk 6,99 euro, en in Spanje en Italië stijgt de prijs naar 4,99 euro per maand. Prime biedt ook jaarabonnementen aan: klanten betalen dan bij afname van één jaar de prijs van tien maanden, in Duitsland bijvoorbeeld 89,99 euro per jaar. In de VS betalen klanten inmiddels al 15 dollar per maand of 139 dollar per jaar.

De prijsstijging van Amazon is geen verrassing. Concurrenten hebben hun prijzen al verhoogd, bovendien komt Amazon binnenkort met zijn nieuwe paradepaardje. De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power start op 2 september en belooft de duurste tv-serie ooit te worden. Amazon heeft vijf seizoenen van de serie besteld en trekt daar zeker 1 miljard dollar budget voor uit, goed voor een verwachte 58 miljoen dollar per aflevering.

Luister ook de Bright Podcast: