Netflix verhoogt prijzen: twee van de drie abonnementen worden duurder
Netflix wordt duurder

Netflix verhoogt prijzen: twee van de drie abonnementen worden duurder

07-10-2021 04:01 Laatste update: 08-10-2021 10:23

Netflix verhoogt zijn prijzen in Nederland voor het eerst in vier jaar. Het abonnement Standaard wordt 1 euro per maand duurder en Premium gaat maandelijks 2 euro meer kosten. De prijs van Basic blijft hetzelfde.

De hogere prijzen gelden per direct voor nieuwe Netflix-abonnees. Bestaande abonnees gaan vanaf hun volgende factuur ook de nieuwe prijs betalen, wat afhankelijk van de factuurdatum tot twee maanden kan duren.

Het Standaard-abonnement met HD-beeldkwaliteit stijgt van 10,99 euro per maand naar 11,99 euro per maand, het Premium-abonnement met 4K-beeldkwaliteit stijgt van 13,99 euro naar 15,99 euro per maand.

Netflix gaf donderdagochtend eerst de verkeerde nieuwe prijzen voor Nederland door. "Heel vervelend, maar helaas is niet de juiste prijsverhoging van het Standaard-abonnement in Nederland gecommuniceerd. De correcte nieuwe prijs van het Standaard-abonnement is 11,99 euro, in plaats van de eerder vermelde 13,99 euro", aldus een woordvoerder.

Basic-abonnement niet duurder

Het Basic-abonnement, zonder HD-beeldkwaliteit en met een limiet van maar één kijker tegelijk, blijft met 7,99 euro per maand evenveel kosten "zodat iedereen van onze dienst kan blijven genieten", aldus Netflix.

'Prijsverhoging vanwege investeringen'

De vorige prijsverhoging was bijna precies vier jaar geleden, op 5 oktober 2017. "De prijsveranderingen die we van tijd tot tijd doen weerspiegelen de investeringen in nieuwe series en films en de verbeteringen aan ons product", stelt Netflix.

In de afgelopen jaren heeft Netflix er tal van concurrenten bij gekregen, met bijvoorbeeld het snelgroeiende Disney+, Apple TV+ en Amazon Prime Video. Volgend jaar komt daar in Nederland ook het gerenommeerde HBO bij, met de streamingdienst HBO Max. Ook zal het Zweedse Viaplay in Nederland als streamingdienst toetreden met live sportwedstrijden. Viaplay gaat onder meer de Formule 1 en de Premier League aanbieden.

Concurreren wordt duurder

Netflix moet het in tegenstelling tot een aantal van zijn concurrenten vooral hebben van zijn eigen programmering. Het aanbod is de afgelopen jaren fors uitgebreid, met eigen films en series, en populaire oude series zoals Friends en recent nog Seinfeld. De aankoop van zowel nieuwe als bestaande series is echter duur, en met meer kapers op de kust stijgen de prijzen alleen maar.

Luister ook de Bright Podcast: