Kylie Jenner vindt dat Instagram te veel op TikTok gaat lijken, roept op tot stop

Het bericht dat Jenner en Kardashian via Instagram delen.

Sociale media

Kylie Jenner vindt dat Instagram te veel op TikTok gaat lijken, roept op tot stop

26-07-2022 11:57 Laatste update: 13:26

Influencers Kylie Jenner en Kim Kardashian vinden dat foto-app Instagram te veel op TikTok is gaan lijken. Ze roepen het platform op om ermee op te houden.

Instagram zet het afgelopen jaar in op veel functies die best wel aan muziekapp TikTok doen denken, zoals Reels, korte filmpjes die lijken op TikTok-video's. Deze Reels zijn steeds overduidelijker aanwezig in de app, en sinds kort worden alle video's die korter zijn dan 90 seconden automatisch in Reels veranderd.

Maar twee van de belangrijkste influencers op het platform zijn daar niet blij mee. Kylie Jenner, op Cristiano Ronaldo na de meest gevolgde gebruiker op Instagram met 360 miljoen volgers, plaatste gisteren een Story waarin ze de site opriep om te kappen.

"Maak Instagram weer Instagram", staat er in de post te lezen. "Hou op met te proberen TikTok te zijn, ik wil gewoon leuke foto's van m'n vrienden zien. Met vriendelijke groet, iedereen."

Meer dan 100.000 handtekeningen

De afbeelding werd ook gedeeld door haar halfzus Kim Kardashian, die het op vijf na meest populaire Instagram-account bezit (326 miljoen volgers). Er loopt een petitie op Change.org die inmiddels door 130.000 mensen getekend is.

Jenner is onder andere bekend door haar alomtegenwoordigheid op sociale media. Toen zij in 2018 liet weten dat ze Snapchat niet meer gebruikte, zakte het aandeel van Snap met meer dan een miljard euro in. 

Eindelijk: een verrassende smartphone!