Bright Podcast

Zijn sociale media uitgespeeld?

27 juli om 15:47
Laatste update: 27 juli om 15:53

Sociale media zoals we die kennen bestaan binnenkort misschien niet meer. TikTok heeft alles veranderd en trekt Facebook en Instagram dezelfde kant op: je krijgt meer video's te zien van mensen die je niet volgt.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Instagram zet ondanks veel kritiek de koers voort met meer nadruk op video's en dan vooral van vreemden. Facebook gaat ook die kant op, want het moederbedrijf Meta dreigt in zwaar weer te komen. Ondertussen gaat ook Twitter wankelen. Mede door het succes van TikTok lopen de traditionele sociale netwerken gevaar. Bestaan ze straks nog wel als sociale media?

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Documentaire: We Met In Virtual Reality op HBO Max. Een docu over virtual reality die volledig is gefilmd in de VR-wereld van VR Chat. Tussen vrolijke beelden van bizar ogende personages in gekke outfits vertellen de gebruikers heftige persoonlijke verhalen, over rouw, verslaving, trauma’s en psychische klachten. Voor deze mensen is VR een uitlaatklep en een vorm van escapisme, maar ze delen er met elkaar wel emoties die echt zijn.

Podcasts: Great Leap Years en 7 Deadly Sins. Twee tijdloze seizoenen, het eerste uit 2019 en het tweede uit 2020, beide over hele andere onderwerpen. Fry vertelt prachtig, met zijn zware stem en mooie zinsbouw. Hij stipt mooi aan wat de mens zo uniek maakt, zo destructief en constructief. Gratis te luisteren en erg de moeite waard.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.