© Lamborghini

apple lamborghini zelfrijdende auto elektrische auto apple car
Zoveelste aanwinst

'Apple strikt belangrijke Lamborghini-topman voor elektrische Apple Car'

28 juli om 09:57
Laatste update: 28 juli om 11:15

Het project rond de elektrische zelfrijdende Apple Car kent een hoge doorloop van medewerkers. De vorige topman vertrok naar Ford, nu zou Apple op zijn beurt een topman bij Lamborghini hebben weggekaapt.

Het zou gaan om Luigi Taraborrelli, die al 20 jaar voor Lamborghini werkt als onder meer hoofd voor het ontwerp van chassis en voertuigdynamica. Dat zeggen ingewijden tegen Bloomberg. Taraborrelli heeft gewerkt aan bekende Lamborghini's als de Urus, Huracan en Aventador.

De stap is een teken dat Apple ondanks tegenslagen zoals vertrekkende techneuten, toch toegewijd blijft aan zijn zelfrijdende auto. Eerder dit jaar trok Apple ook al een hooggeplaatste Ford-medewerker naar zijn autoproject. Ook Ulrich Kranz, voormalig hoofd elektrische auto's van BMW, werkt inmiddels bij Apple. Verder werkt Stuart Bowers voor Apple, eerder bij Tesla verantwoordelijk voor zelfrijdende software.

Auto zonder stuur en pedalen

Apple heeft de afgelopen jaren honderden technici aangetrokken van bedrijven die al langer auto's maken, zoals Tesla, Rivian, Waymo, Volvo, en Mercedes-Benz. Ontwerpers heeft Apple weggekaapt bij onder meer Tesla, McLaren, Porsche en Aston Martin. Maar er vertrok ook belangrijk personeel, zoals het hoofd van de auto-divisie van Apple, en de AI-specialist die de kunstmatige intelligentie leidde.

Apple zou nog altijd in 2025 zijn auto willen onthullen, meldt Bloomberg. Het zou een ongewone auto worden, waarbij passagiers richting elkaar zitten in een 'limousine-achtige' opstelling. De auto zou geen stuur en pedalen hebben en volledig autonoom moeten rijden. Dat is een behoorlijke doelstelling: momenteel is er nog geen enkel bedrijf dat een betrouwbare, volledig zelfrijdende auto heeft, al worden zulke wagens wel getest.

Zelfrijdende auto? Nog even geduld aub!