Kwartaalcijfers

Spotify stopt met autogadget Car Thing

spotify car thing stopt kwartaalcijfers
28 juli om 11:05
Laatste update: 28 juli om 11:11

Car Thing, de gadget waarmee je Spotify in de auto kan bedienen, blijkt geen succes. Het apparaat werd vorig jaar in productie genomen.

Het kleine apparaatje wordt op het dashboard gehangen, zodat Spotify tijdens het rijden veiliger bediend kan worden. Veel andere functies  heeft het niet, behalve een spraakassistent.

"Het was de bedoeling dat we door Car Thing beter doorkregen hoe mensen in de auto naar muziek luisteren, en dat we audio bij meer gebruikers in de auto te krijgen", zegt een woordvoerder van Spotify tegen TechCrunch. Maar er was niet genoeg vraag naar de gadget, en vanwege de aanhoudende leveringsproblemen werd het te lastig om ze te maken.

Car Thing nog wel te koop in VS

De Car Thing is op dit moment nog steeds te verkrijgen in de Verenigde Staten, maar wel met korting. Spotify is niet van plan om op te houden bestaande Car Things te ondersteunen.

Het audioplatform staakte eind vorig jaar wel al met Car View, een speciale smartphonemodus voor Spotify in de auto. Op dit moment zou het bedrijf nog steeds werken aan nieuwe manieren om via je auto Spotify te bedienen.

Car Thing droeg bij aan verlies

De kwartaalcijfers van Spotify toonden dat het bedrijf nog steeds flink groeit, maar niet winstgevend is. De omzet van het muziekplatform zag een toename van 23 procent ten opzichte van vorig jaar, tot zo'n 2,8 miljard euro. 

Dat uitte zich uiteindelijk in een verlies van 194 miljoen euro. Het bedrijf wijt dat aan het aannemen van meer personeel, en investeringen in de ontwikkeling van advertentiesystemen en niet-muzikale audiocontent. De beslissing om te stoppen met Car Thing, zou het bedrijf 31 miljoen euro hebben gekost.

Muziek in de hoogste kwaliteit: hoor je het verschil?