TikTokificatie

YouTube-makers kunnen hun video's nu makkelijk in Shorts veranderen

youtube app functie shorts video clips
29 juli om 11:39
Laatste update: 29 juli om 11:42

YouTube maakt het vanaf nu mogelijk om bestaande video's gemakkelijk in het kortere, TikTok-achtige Shorts-video om te zetten.

Het bedrijf wil daarmee de concurrentie aan gaan met TikTok, dat voornamelijk een platform biedt aan kortere video's, schrijft Techcrunch. De update is via de app van YouTube simpel te gebruiken.

Met deze functie kun je een segment in een video die je al eerder geüpload had uitkiezen. Deze clip kun je vervolgens gemakkelijk als Shorts-video weer publiceren.

Het systeem voegt dan automatisch een link toe naar de originele video. Op deze manier kunnen makers van YouTube-content bijvoorbeeld snelle reclames maken voor hun eigen werk.

Angst voor TikTok

YouTube verandert verticale video's van 60 seconden of korter nu al standaard in Shorts, om zo het aantal Shorts-clipjes op te schroeven. Video's die langer zijn dan een minuut, kunnen niet als Shorts worden aangemerkt.

De angst voor TikTok drijft meer sociale mediaplatformen richting de korte video's. Zo wil Instagram het aantal Reels-video's dat je in je feed te zien krijgt, flink opschroeven. Die beslissing kwam het bedrijf echter op zoveel kritiek te staan dat het de ontwikkelingen tijdelijk op pauze heeft gezet.

Wat is er zo briljant aan TikTok?