© Blizzard

'Mobiele World of Warcraft-game geannuleerd na drie jaar ontwikkeling'

Arclight Rumble is de andere mobiele WoW-game, die nog wél in ontwikkeling is.

Onenigheid tussen makers

'Mobiele World of Warcraft-game geannuleerd na drie jaar ontwikkeling'

04-08-2022 10:23 Laatste update: 10:27

Een mobiele game rond World of Warcraft zou na drie jaar ontwikkeling zijn geannuleerd. Chinese ontwikkelaar NetEase zou een team van 100 mensen hebben opgeheven.

De aanleiding voor het annuleren van het spel zou 'financiële onenigheid' zijn tussen Warcraft-eigenaar Blizzard en de Chinese ontwikkelaar NetEase, meldt Bloomberg. De geannuleerde game droeg de codenaam 'Neptune' en zou een mobiele massively multiplayer online-rpg worden in het universum van World of Warcraft. Het zou geen directe vertaling van de populaire game worden, maar een afgeleide in een ander tijdperk.

Blizzard zet juist meer in op mobiel

De annulering is opvallend, omdat Blizzard zich juist meer op de markt voor mobiele games stort. Het bedrijf had in de afgelopen jaren alleen de succesvolle game Hearthstone, maar kwam in juni met de mobiele game Diablo Immortal en kondigde in maart de mobiele strategiegame Warcraft Arclight Rumble aan.

De samenwerking met NetEase zou Blizzard bovendien een goede opening naar de grote Chinese game-markt bieden. NetEase geldt als de op één na grootste game-uitgeverij van China, na Tencent. Blizzard en NetEase hebben al een lange geschiedenis. NetEase lokaliseert en runt Chinese versies van de Blizzard-games als World of Warcraft en Overwatch.

Nooit meer kopen: Games streamen voor 15 euro per maand, werkt dat?!