© WhatsApp

whatsapp voor windows pc nu native zonder gekoppelde smartphone
Nieuwe Windows-versie

WhatsApp voor Windows werkt nu ook zonder gekoppelde smartphone

17 augustus om 09:49
Laatste update: 17 augustus om 10:05

WhatsApp heeft een nieuwe versie van zijn app voor Windows uitgebracht. De app werkt voortaan zonder koppeling met een smartphone en kan ook op de achtergrond nieuwe berichten ontvangen.

De Windows-app van WhatsApp werkte tot nu toe als doorgeefluik voor de mobiele app. Zonder actief gekoppelde smartphone met internetverbinding werkte de Windows-app niet. De nieuwe versie van WhatsApp voor Windows werkt echter zelfstandig en is bovendien niet meer gebaseerd op de webversie van WhatsApp.

De grootste verbetering in de WhatsApp-versie voor Windows is dat de app nu werkt zonder gekoppelde telefoon. Gebruikers kunnen appen vanaf hun pc zonder dat hun smartphone gekoppeld en in de buurt is. Wel moeten gebruikers de Windows-app eenmalig koppelen aan hun WhatsApp-account, door met hun smartphone een QR-code te scannen.

Werkt sneller en hoeft niet open te staan

De Windows-app is nu ook sneller dan voorheen en hoeft niet actief open te staan om berichten te kunnen ontvangen. Die komen ook binnen wanneer de app gesloten is, net zoals bij veel andere mail- en berichtenapps het geval is.

De Windows-app was de afgelopen tijd al bruikbaar als openbare bètaversie, maar is er nu voor iedereen. Een vergelijkbare zogenoemde native-versie voor macOS wordt nu getest.

Grote omslag achter de schermen

De nieuwe app is het gevolg van een grote verandering achter de schermen bij WhatsApp. Sinds vorig jaar is het mogelijk om tot vier apparaten aan hetzelfde account te koppelen met behoud van versleutelde berichten. Die andere apparaten zijn vooralsnog alleen Windows-pc's en Mac-computers, maar er zijn al aanwijzingen te vinden dat tablets en extra smartphones ook mogelijk worden.

Kijk ook: