© Whatsapp

WhatsApp begonnen met uitrol van avatars

WhatsApp-avatars

Virtuele stickers van jezelf

WhatsApp begonnen met uitrol van avatars

24-10-2022 13:17 Laatste update: 13:17

De eerste gebruikers van WhatsApp kunnen met de chatapp nu een eigen 3D-avatar met een Bitmoji-achtig uiterlijk aanmaken. Die avatars zijn bijvoorbeeld als virtuele stickers in chatberichten te gebruiken.

Facebook-moederbedrijf Meta brengt de aanpasbare avatars die het eerder toevoegde aan Messenger en Instagram nu ook naar WhatsApp. Volgens de site WABetainfo rolt de chatdienst ondersteuning voor de aanpasbare avatars uit in de nieuwste testversie van WhatsApp voor Android.

Gebruikers die al toegang hebben tot de functie kunnen in de nieuwe categorie Avatar in het instellingenmenu een digitale versie van zichzelf aanmaken en aanpassen. WhatsApp maakt vervolgens een stickerpakket aan met de avatar in allerlei poses. Die stickers kunnen gebruikers in chatberichten gebruiken. Ook is de avatar te gebruiken als profielfoto.

Wanneer WhatsApp de avatars voor alle gebruikers op Android of iOS beschikbaar maakt, is nog niet bekend. Meta voegde de avatarfunctie eerder toe aan Facebook Messenger en in reacties onder Facebook-berichten. Onlangs kregen de avatars een nieuwe 3D-look en konden ze ook worden toegevoegd aan Instagram Stories en Facebook-profielfoto’s.

Metaverse

De avatars passen ook bij Meta’s plannen voor het ontwikkelen van een metaverse, gedeelde virtuele werelden waarin gebruikers met hun avatars samenkomen. Meta’s eigen virtuele wereld Horizon Worlds is nog alleen beschikbaar op VR-brillen, maar zou binnenkort ook een webversie en een versie voor smartphones en tablets krijgen. Die introducties zouden echter zijn uitgesteld omdat er nog veel aan Meta's eigen virtuele wereld valt te verbeteren.

Luister ook de Bright Podcast: