metaverse avatar mark zuckerberg
Metaverse maakt geen indruk

Zuckerberg belooft verbeteringen metaverse na lelijke selfie

20 augustus om 06:27
Laatste update: 20 augustus om 06:43

Meta-topman Mark Zuckerberg belooft 'belangrijke verbeteringen' voor Facebooks virtuele wereld en avatars. Een selfie van Zuckerbergs avatar in de metaverse werd eerder deze week massaal uitgelachen om de matige grafische kwaliteit.

Facebook-moederbedrijf Meta investeert miljarden in zijn toekomstvisie rond de metaverse, de virtuele werelden waarin mensen kunnen samenkomen om te chatten, te spelen of te werken. Maar de resultaten zijn tot nu toe weinig overtuigend.

Deze week leidde een afbeelding die Zuckerberg van zichzelf in Meta's virtuele wereld Horizon Worlds deelde tot veel hilariteit. De avatar-selfie had erg weinig details en zag eruit alsof hij uit een game van 20 jaar geleden kwam.

'Het wordt snel beter'

"Binnenkort komen er belangrijke updates voor Horizon en avatar-afbeeldingen", reageert Zuckerberg nu. "De foto die ik eerder deze week plaatste was vrij eenvoudig - hij werd heel snel genomen om een lancering te vieren. De graphics in Horizon zijn tot veel meer in staat, zelfs op headsets, en Horizon wordt erg snel beter."

In een screenshot toont Zuckerberg als voorproefje een virtuele omgeving met veel meer grafische details. Hij zegt meer over de verbeteringen te vertellen tijdens een event dat in oktober plaatsvindt.

Plannen metaverse

Over Meta's plannen heerst intussen nog veel onzekerheid. Eerder schreef Meta-topman Nick Clegg dat Meta niet de bedoeling had om uitbater van de metaverse te worden. Wellicht wil Meta geld gaan verdienen aan het verkopen van VR-brillen, maar ook die tak is nu nog met miljarden tegelijk verliesgevend.

Ook wil Meta meeverdienen aan virtuele voorwerpen die gebruikers in de metaverse kunnen maken en verkopen. Populaire platforms als Roblox en Rec Room gingen Meta daarin al voor. Meta's virtuele wereld Horizon Worlds moet later dit jaar ook beschikbaar komen op smartphones.

Luister ook de Bright Podcast:

Getest: vergaderen in de metaverse