Inflatie: PlayStation 5 wordt 50 euro duurder
Prijs 10 procent omhoog

Inflatie: PlayStation 5 wordt 50 euro duurder

25-08-2022 08:07 Laatste update: 08:28

Ook gamers voelen de gevolgen van de oplopende inflatie. De PlayStation 5 wordt bijna twee jaar na de introductie van de spelcomputer niet goedkoper, maar juist 10 procent duurder.

De PlayStation 5 is er in twee varianten, zonder en met disclade. Sinds de introductie in november 2020 kostte de PS5 respectievelijk 399 en 499 euro. Die prijzen stijgen nu naar 449 euro voor het model zonder disclade en 549 euro voor de PS5 met disclade. De stijging van de adviesprijs is volgens Sony nodig 'vanwege het huidige wereldwijde economische klimaat'.

Normaal gesproken worden spelcomputers juist alsmaar goedkoper naarmate ze langer beschikbaar zijn. Dat is dan mede het gevolg van lagere prijzen voor de chips in spelcomputers. Die chips zijn sinds de start van corona echter slecht verkrijgbaar, waardoor de prijzen minder snel zijn gedaald. Daar komt nu inflatie bovenop, ook weer mede als gevolg van de sombere economische vooruitzichten door de oorlog in Oekraïne.

Slecht verkrijgbaar

De PlayStation 5 is door de chiptekorten sinds de introductie slecht verkrijgbaar geweest. De spelcomputer is meestal maar zeer kort te koop in winkels, die hun voorraad in enkele minuten weer kwijt zijn. Afgelopen kwartaal verscheepte Sony bijvoorbeeld 2,4 miljoen PS5's, nauwelijks meer dan een jaar eerder. In totaal zijn er nu 21,7 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 verkocht.

Luister ook de Bright Podcast: